Index Vakbarát Hírportál

Ez már bumeráng, nem is kifli

2016. február 28., vasárnap 10:48

Stephan El Shaarawynak nagyon jót tett, hogy a Milan kölcsönadta a Romának a télen, új csapatában ugyanis kezd remek formába lendülni, és ez az Eb-n is segítheti majd az olaszokat. A 22 éves támadó az őszi szezont még a Monacónál töltötte kölcsönben, de 21 meccsen csak két gólt szerzett, így a franciák gyorsan vissza is küldték Milánóba.

De ott sem kellett a csapatba, így kötött ki Rómában, ahol Luciano Spalletti kezei alatt újra jó formában játszik. Már az első meccsén gólt lőtt a Romában, szombaton az Empoli ellen pedig duplázni is tudott, ezzel hat meccsen kétszer annyi gólt szerzett, mint ősszel a Monacóban.

Az Empoli elleni első gólja különösen szép lett. Egy gyorsan végigpasszolt támadás végén nagyjából 26-27 méterről vállalt el egy lövést, amikor látta, hogy Lukasz Skorupski nem tökéletesen a kapu közepén áll, és lehet mellette hely a bal oldalon.

A lövés jól sikerült, El Shaarawy annyira megcsavarta a labdát, hogy a lengyel kapus nem tudta kiütni azt, pedig nem is pontosan a sarokba ment.

A Roma 3-1-re nyert, jelenleg a harmadik helyen áll a Serie A-ban, de a hétfő este a Napoli ellen rangadó játszó Fiorentina még visszaelőzheti őket.

Rovatok