Index Vakbarát Hírportál

Vészkapusra váltott a Barca

2016. február 29., hétfő 10:29

Claudio Bravóé a legritkább passz a futballban, alig van kapus, akinek megadatik. Jordi Alba volt a vészkapus.

Megszenvedett a Barcelona a Sevillával vasárnap este a spanyol bajnokságban, ez az az ellenfél, ami legutóbb, október 3-án legyőzte őket, és most is vezetett. 

Az egész meccsen eléggé szétszórt volt Luis Enrique csapata, voltak helyzetei a Sevillának bőven. Még az első félidőben kellett Claudio Bravo kapusnak nagyot mentenie - Mathieu volt az egyik középhátvéd, ilyenkor mindig jobban kell figyelnie -, a chilei messzire kijött a kapuból, elvitte a labdát, de az magasra pattant, nem volt könnyű szituáció.

Jordi Alba segített be neki, méghozzá úgy, hogy mint a vészkapus, a kapu elé állt, így neki passzolt vissza Bravo, így menekültek meg. Saját kapujára meglehetősen kevés kapus passzol, legtöbben soha, egész karrierjük alatt.

A meccsen aztán Messi bombaszabadrúgásból egyenlített, a második félidő elején Piqué rúgta be a győztes gólt. A Barca ezzel beállította a spanyol rekordot, 34 mérkőzés óta nem kapott ki zsinórban. A Real csinálta meg ugyanezt 1988-89-ben, amikor Leo Beenhakker volt az edző.

Rovatok