Index Vakbarát Hírportál

Kilenc másodperc alatt két gól, egy elképesztő potyával

2016. február 29., hétfő 22:58

Döntetlennel ért véget a Serie A 27. fordulójának hétfő esti rangadója. A Fiorentina nem bírt a vendég Napolival. Nagy csata volt, hihetetlen jelenetekkel.

Gyorsan bekezdtek a csapatok, már a 6. percben gólnak örülhetett a hazai csapat. Marcos Alonso egy remek beadást fejelt be szépen a bal alsó sarokba. Aztán kilenc másodperc múlva már negatív hős lett belőle.

A középkezdés után Kalidou Koulibaly ívelte fel a labdát. Alonso nagyon szerencsétlenül ért bele, miközben Tatarusanu kapus is kimozdult a kapujából. Alonso lábáról középre, éppen Higuain elé pattant a labda, aki köszönte szépen és 20 méterről az üres kapuba lőtt. Pontosan kilenc másodperc telt el a középkezdéstől.

Aztán kétszer is csúnya nagyot hibázott a Napoli-védelem. Előbb Kalinic, majd Tello bombázta szét a kapufát.

A második félidő is kiegyenlített volt, aztán az 59. percben a Fiorentina román kapusa valamit visszaadott az első félidei védelmi hibából. Hatalmas ziccert fogott meg, egyszerre kettőt. Előbb Callejon, majd Higuaín száz százalékos ziccerét ütötte ki.

 

Az utolsó percekre is maradt még izgalom bőven és mindkét kapu előtt. Higuaín lesről lőtt egy érvénytelen gólt. Érvényes már nem született, így a két csapat között maradt az öt pontos különbség, a Napoli 58-cal a második, a Fiorentina 53-mal a negyedik.

A nap másik meccsén szakadó esőben a Lazio otthonában nyert a Sassuolo, a hatalmas vízi csatát hozó meccs után így négy pont lett a két csapat között a különbség a Sassuolo javára.

Serie A, 27. forduló

Lazio-Sassuolo 0-2 (0-1)

Fiorentina-Napoli 1-1 (1-1)

Rovatok