Index Vakbarát Hírportál

Beckham utolsó unitedes szabadját másolta Messi

2016. február 29., hétfő 19:03

Vasárnap este fantasztikus szabadrúgásgóllal indította Lionel Messi a Barcelona fordítását a Sevilla ellen. Miután a vendégek vezetést szereztek Vitolo góljával, a katalánok gyorsan rákapcsoltak, de kellett az argentin váratlan húzása is ahhoz, hogy gól legyen a korai szabadból.

Messi ugyanis éles szögből a hosszú felsőt vette célba, a kapuban álló Sergio Rico viszont a csavarodás szögéből úgy gondolhatta, hogy beadással próbálkozik az argentin. De nem így tett.

Golazo de Messi (1-1) FC Barcelona - Sevilla FC

Persze nem Sergio Rico az első kapus, akit így vertek át. David Beckham 2003-ban utolsó Manchester United-es bajnoki meccsén, pont a szezonzárón talált be hasonló lövéssel az Evertonnak. A United 2-1-re nyert, majd megkezdhette a bajnoki cím ünneplését.

David Beckham szabadrúgása

Egy évvel korábban Ronaldinho az ázsiai világbajnokságon villant hasonló szabadrúgással, pont az angolok ellen. 1-1-es állásnál, Paul Scholes szabálytalansága után jött a gól, amit talán még most is vitatnak, hogy tényleg így akarta-e a brazil, vagy csak egy lecsúszott beadás volt. Az biztos, hogy David Seaman eléggé kint állt a kapujából, tehát volt fölötte hely, és mivel Ronaldinho kivételes rúgótechnikájú játékos volt, szinte biztos, hogy ezt így is akarta meglőni.

Ronaldinho szabadrúgása

Aki közelebbről követi Lionel Messi és a Barcelona meccseit, az emlékezhet rá, hogy majdnem napra pontosan négy évvel a vasárnapi meccs előtt, 2012. február 26-án már lőtt egy hasonló gólt az argentin. Az még talán élesebb szögből is volt, mint a mostani gólja, viszont nem várta meg, hogy a sorfal rendesen felálljon, így még a lövés maga is váratlanul jött, hát még a csavarság.

Messi szabadrúgás gólja - 2012

Melyik a legszebb gól a négyből?

  • 1128
    Ronaldinho gólja a vb-ről
  • 754
    Beckham utolsó szabadrúgásgólja a Unitedben
  • 419
    Messié, de az, amit 2012-ben lőtt az Atlético Madridnak
  • 277
    Messié a Sevilla ellen

Rovatok