Index Vakbarát Hírportál

Fontos Real-rekordot döntött meg a Barcelona

2016. március 3., csütörtök 22:47

Sorrendben harmincötödik tétmeccsén sem kapott ki csütörtök este a Barcelona, a Rayo Vallecanót 5-1-re verte idegenben bajnoki meccsen.

Az 1988-89-es bajnokságban a Real Madrid 34 meccset bírt ki kudarc nélkül - Leo Beenhakker volt a csapat edzője -, ez a sorozat lett a múlté a spanyol bajnokság 27. fordulójában.

A Barcelona október harmadikán kapott ki utoljára, a Sevilla verte 2-1-re.

A Rayo elleni meccs nem volt túl izgalmas, még akkor sem, ha a hazai csapat megpróbált futballozni az elején és nem húzódott vissza, de a 22. percben Carlos kapus kezei közül kicsúszott a labda, Rakitic ezt átvette, állított rajta, és könnyedén a rövid sarokba lőtte.

Két perc múlva labdát szerzett a Barca, Messi Neymart indította, aki kicsit lesgyanús helyzetben elfutott a bal oldalon, visszatette az argentin elé, aki azonnal a jobb kapufa mellé lőtt. A félidő vége előtt Llorentét kiállította a játékvezető, lehet, hogy túl szigorúan, amikor megrúgta Rakiticet.

A fordulás után Messi egy kapufáról kipattanó labdát - Suarez pár centit tévedett - gurított a kapuba, négy perc múlva Manucho szépített az 57. percben egy fejessel.

A 68. percben felpörgött ismét a meccs, Messi egy 18 méteres szabadrúgást átengedett Neymarnak, aki a felső lécre lőtt, az onnan visszapattanó labda valószínűleg lesen találta Busquetset, akit Iturra megrúgott hátulról az ötösön belül. A bíró tizenegyest és piros lapot adott, amit Suarez erősen, de pontatlanul rúgott.

A BArcelona így döntött rekordot

A 71. percben Messi lefutotta a védőket, és 13 méterről nem hibázott. Az utolsó gól Arda Turané volt.

A Barcelonának 69, az Atleticónak 61, míg a Realnak 57 pontja van.  

A többi eredmény:

Rovatok