Index Vakbarát Hírportál

A pornós edző a favorit spanyol kapitánynak

2016. március 4., péntek 14:55

Váratlan figura válthatja Vicente Del Bosquét a spanyol futballválogatott kispadján: Joaquin Caparros. A jelenleg munkanélküli edző onnan lehet leginkább ismerős, hogy a minap kiderült, pár éve a szünetben pornót nézetett a játékosaival Mallorcán, hogy jobban koncentráljanak a meccsre.

Az AS.com futballszövetségbeli forrásokra támaszkodva állítja, Angel Villar elnök Caparrost nézte ki. Del Bosque a nyári Európa-bajnokság után nyolc évet követően szinte biztosan otthagyja a posztot, azt mondta, a fejében már megvan, ki lesz az utódja - állítólag ő is Caparrosra gondol.

A 60 éves tréner legutóbb a Granadánál dolgozott, azóta hívták a Malagához, az Espanyolhoz és a Valenciához is, de mindegyiket visszautasította, mert szövetségi kapitány akar lenni.

Villar korábban már meghatározta a feltételeket, az új edzőnek spanyolnak kell lennie és munkanélkülinek. Így kiesik a bilbaós Ernesto Valverde, a sevillás Unai Emery, Paco Jemez a Rayótól, míg Julen Lopetegui ugyan megfelelne, de nem tett jót a hírnevének, hogy pár hónapja kirúgták a Portótól.

Caparrosnak egy éve nincs munkája, múlt januárban küldték el a Granadától, mikor utolsók voltak a bajnokságban. Előtte dolgozott a Recreativónál, a Sevillánál, a Bilbaónál, a Depornál, a Villarrealnál, a Mallorcánál és a Levanténál Spanyolországban, többek között, a Neuchatel Xamaxnál külföldön.

A Sevillánál öt évet volt, 2000 és 2005 között, a Depornál 2005-től 2007-ig, a Bilbaónál 2007-től 2011-ig. Ekkor volt a zeniten, öt éve csak kiscsapatokat edzett.

Sikereit jó 15 éve érte el, amikor a Recreativót felvitte a másodosztályba, majd a Sevillát juttatta vissza az elsőbe.

"Örömmel követném Vicentét, megtiszteltetés lenne a válogatottat edzeni, a csúcsra érnék. Több mint 15 éve vagyok az első osztályban, ismerem a játékot regionális és utánpótlásszinten is. Nagyszerű kapcsolataim vannak a vidéki szövetségekkel, ha Villar felajánlaná nekem a posztot, nem haboznék, elfogadnám. Csak annyi a feltételem, hogy Vicente addig távozzon előttem, más módon szóba sem jöhet a kinevezésem" - idézte Caparrost az AS, ami csütörtök este készített vele interjút.

Rovatok