Index Vakbarát Hírportál

Alárendelt és erőtlen volt Dárdai Herthája

2016. március 6., vasárnap 19:27

A német bajnokság 25. fordulójának zárómeccsét a Hamburg játszotta a Hertha BSC-vel.

A berliniek a hét közben megverték a Frankfurtot, riválisuk ugyan vezetett a Schalke pályáján, de 3-2-re kikapott.

A Hertha nem játszott jól szerdán a három pont ellenére, és nem javultak fel vasárnapra sem, így nem volt meglepő a kudarc, a Hamburg 2-0-ra nyert.

Ibisevicnek volt ugyan egy veszélyes fejese az első félidő elején, más említésre méltót nem tudtak felmutatni. Rudnevs fejese sokkal közelebb volt a gólhoz, de az mellé ment.

A Hamburg a második félidőben érezhetően többet tett a sikerért, a 2-szeres válogatott Nicolai Müller duplája pedig eldöntötte a meccset. A Hamburgnak ez volt a szezonban az első olyan meccse, amelyiket kapott gól nélkül megúszott hazai pályán. 

A Hertha ettől 42 ponttal maradt a harmadik helyen, és péntek este azt a Schalkét fogadja, amelyik a táblázaton közvetlenül mögötte van, de csak egy ponttal lemaradva. Ha a Hertha akkor összehozna egy bravúrt, szinte elkerülhetetlen lenne a nemzetközi kupaszereplés.

"Ebben a meccsben semmi sem volt. A Hamburg mindenben felülmúlt minket, teljesen megérdemelte a győzelmet. Hazamegyünk, de nem szomorkodunk, hanem dolgozunk tovább, május közepéig tart a bajnokság" - értékelt önkritikusan Dárdai.

Rovatok