Index Vakbarát Hírportál

Hogy játszhat lyukas sportszárban a világ legdrágább játékosa?

2016. március 8., kedd 09:40

Meglehetősen furcsa dolog tűnt fel a spanyol AS munkatársainak a Real Madrid szombati, Celta Vigo ellen 7-1-re megnyert bajnokiján:

a 47 napos kihagyás után visszatérő Gareth Bale mindkét vádliján ugyanott hatalmas lyuk tátongott a sportszáron.

A dolog persze nem lehet véletlen. Amióta a Real Madridhoz szerződött, legalább hatszor volt kisebb-nagyobb vádlisérülése, ebből három a mostani szezonban. Ez viszont nem magyarázza direkt, hogy mi célt szolgálhatnak a zoknira vágott lyukak.

Az AS több, orvosi ügyekben jártas forrást is megkérdezett arról, milyen előnye lehet annak, ha méretes lyukat vág egy játékos az egyébként alapból kicsit kompressziós, tehát apróbb zúzódások, görcsök és fájdalmak esetén segítséget jelentő zoknira?

A válasz egyértelmű: ha jelent is bármiféle segítséget, az pusztán mentális lehet, vagyis csak annyit jelenthet Bale-nek, hogy elmúlik a vádliján a nyomás érzete, így magabiztosabban tud játszani, és nem minden pillanatban a lehetséges sérülésre, vagy visszasérülésre gondol.

A Celta ellen ez bejött, hiszen gólt is szerzett a 7-1-re megnyert meccsen, kedden pedig már a Roma elleni BL-visszavágón bizonyíthat.

Előbb a Lambo, most a zokni

Az AS beszámolója szerint Gareth Bale tavaly novemberben már arról is lemondott, hogy a Lamborghinijeit vezesse, azokban ugyanis olyan szokatlan pózban kellett vezetnie, amitől fájdalmai voltak a combizmaiban.

Rovatok