Index Vakbarát Hírportál

Nagyot égett volna az MU, ha nincsenek De Gea bravúrjai

2016. március 11., péntek 09:50

A Liverpool 2-0-ra verte a Mancheter United a csütörtök esti Európa Liga-nyolcaddöntőn, és csak azért nem szerzett nagyobb előnyt a visszavágóra, mert a vendég manchesterieknél David de Gea bemutatott pár földöntúli védést. 

A spanyol válogatott kapus első bravúrja a 23. percben jött, amikor egy kapu előtt keresztbe lőtt labdát a liverpoolos Coutinho másfél méterről tett kapura, De Gea viszont valahogy odaért, és kikotorta a labdát a gólvonal előtt. Szép védés volt, de Coutinho csinálhatta volna jobban. 

Nem sokkal ezután Sturridge ziccerben leadott lövése akadt el benne, aztán jött a következő nagy védése: egy beadás után Lallana öt méterről tette kapura a labdát, és a spanyol kapus reflexből még bele tudott valahogy nyúlni, így ebből sem lett gól. 

A két gól ellen nem nagyon tudott mit tenni: Sturridge tizenegyesébe ujjheggyel ugyan beleért, de védeni nem sikerült, a másik Liverpool-gólnál pedig túl közelről jött a lövés, hogy hárítani tudjon.

A Real Madrid a múlt nyáron vitte volna a Manchester United kapusát, azonban adminisztrációs hiba miatt végül mégsem tudott a szülővárosába igazolni, ennek most eléggé örülhetnek a manchesteriek. 

Rovatok