Index Vakbarát Hírportál

Az MLSZ már tudja, mitől lesz több néző az NB I.-ben

2016. március 11., péntek 14:56

A magyar bajnoki mérkőzések nézőszámáról is nyilatkozott Sipos Jenő MLSZ-szóvivő a Sport TV Mai helyzet című műsorában. A hétközi NB I.-es fordulóban tízezret sem érte el a hat mérkőzés nézőszáma, két olyan meccs is volt, ahol ezren se voltak. Nemrég két NB I.-es meccset is vert egy megye I.-es bajnoki nézőszáma. 

Sipos a műsorban azt mondta, hogy a válogatott találkozóival már egyáltalán nincs gond, hiszen rendre nagy az érdeklődés, és bár az NB I.-es meccsek esetében szerinte nem fog egyik pillanatról a másikra ez bekövetkezni, de már tudják, mivel lehetne növelni az érdeklődést. 

"Azt gondoljuk, ha megfelelő lesz az infrastruktúra, tehát ha nem luxus, de korszerű stadionok lesznek, ha megfelelő a játéktér, fedett lelátók vannak, megfelelő kiszolgáló helyiségek, oda szívesebben mennek ki a szurkolók. Értem ezalatt az ultraszurkolókat is, a családokat, nőket, férfiakat és gyerekeket is. Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy izgalmas, színvonalas mérkőzések legyenek, erre van remény a bajnokság végének közeledtével, hiszen a helyezésekért, a kupaszereplését és a kiesés elkerüléséért mehet nagy harc, ez is vonzhat nézőket" - mondta.

Sipos szerint az is fontos, hogy minél több magyar tehetség léphessen pályára, mert a szurkolók elsősorban rájuk kíváncsiak. És az is fontos, hogy a klubok a marketingre rágyúrjanak, és például programokat szervezzenek a szurkolóknak, tudni kell őket megszólítani. Az MLSZ is igyekszik ebben segíteni, de jobb lenne, ha a klubok is tennének valamit, mert a játékosoknak sem mindegy, hogy 500 vagy 5000 néző előtt játszanak. 

Rovatok