Index Vakbarát Hírportál

A legszerencsétlenebb kapusbakira már nem is lett volna szükség Husztiék ellen

2016. március 12., szombat 17:38 | aznap frissítve

A Frankfurt új edzővel próbált eltávolodni a Bundesliga kiesőzónájától szombaton, Niko Kovač csapata azonban viszontlag hamar megadta magát a Borussia Mönchengladbachnak (3-0).

A frankfurtiakat ráadásul az ág is húzza, ugyanis mind a három gólban vastagon benne volt a kapusuk, Lukas Hradecky. Az első gólnál még csak annyiról volt szó, hogy rossz helyre ütötte a labdát egy beadás után, Stindl pedig levette és 12 méterről lőhetett zavartalanul a kapuba.

Ami aztán a második félidőben történt, azt mintha a Space Jam, Zűr az űrben című film második részéből vágták volna össze, amiben nem a kosarasokból szállt el minden tudás és tehetség, hanem a frankfurti kapusból. 

Kapusbakik

Az 53. percben a vendég kapus egy előrevágott labdára futott ki messze a félpálya közepéig, viszont olyan rosszul találta el a labdát, hogy az a tíz méterre álló Raffaelhez került, akinek 35 méterről csak be kellett emelnie az üres kapuba.

A 3. gólnál Dahoud vitte be a büntetőterületen belülre a labdát, egészen a kapuig kocogott vele, az ötös sarkáról pedig a kapu rövid oldalába passzolt a gugoló kapus mellett. Ezután volt még egy hibája, amikor a saját védőjét próbálta indítani, de véletlenül ismét Raffaelnek passzolt, ebből szabadrúgás lett. Maradt a meccs végéig a 3-0, a Frankfurtba a második félidőben beállt Huszti Szabolcs is, de alig volt értékelhető megmozdulása.

A Hannover hazai pályán 2-0-ra kikapott a Kölntől, Szalai Ádám végigjátszotta a meccset.

Eredmények:

Rovatok