Index Vakbarát Hírportál

9-0, mészárlással bajnok a PSG

2016. március 13., vasárnap 16:20

A PSG kiütötte a francia bajnokság utolsó helyén álló Troyes-t. Zlatan Ibrahimovicék 9-0-ra győztek, és ezzel nyolc fordulóval a vége előtt a bajnoki címet is megszerezték. 

A svéd csatár négy gólt szerzett, ebből hármat kilenc perc alatt.

A két csapat között a meccs előtt 60 pont különbség volt, a Troyes csak arra törekedhetett, hogy megússza a nagy vereséget. Nem sikerült, hat perc alatt kaptak három gólt. Cavani a 13.-ban talált be először, majd jött Pastore és Rabiot.

A második félidőben a középkezdés után Ibrahimovic lőtte meg első gólját labdaszerzés után, majd kilenc perc alatt elérte a klasszikus mesterhármast is.

A Troyes ezután szerzett egy öngólt, majd piros lappal együtt csinált egy tizenegyest is.

A büntetőt Cavani kihagyta, csak a kipattanóból szerzett gólt, majd a 88. percben Ibrahimovic állította be a végeredményt.

A PSG mostani sikerével minden idők leggyorsabban megszerzett elsőségét gyűjtötte be az öt topbajnokság (spanyol, angol, olasz, német, francia) csapatai közül. Az eddigi rekordot a Bayern München tartotta, amely a német Bundesliga 2014/15-ös idényében március 25-én ünnepelhetett. A bajoroknak akkor ez 27 mérkőzés után sikerült, ám a Ligue 1-ben kettővel több, vagyis 20 csapat szerepel.

Rovatok