Index Vakbarát Hírportál

Embervadászat, bírólökdösés lett a döntés vége

2016. március 18., péntek 09:14

A bíró büntetőt és kiállítást ítélt, a törököknek a végére elborult az agyuk a Braga-Feneren.

4-1-re verte csütörtök este az EL-visszavágón a Braga a Fenerbahcét, és jutott a nyolc közé. A portugálok vezettek, de az 1-0-ás török győzelemmel végződött első meccs után Potuk idegenben betalált, góljával a vendégek jó úton voltak a továbbjutás felé, a Bragának kettőt kellett volna rúgnia.

A 66. percben sikerült is lőniük egyet, bár kellett ehhez Ivan Bebek horvát játékvezető döntése, aki a testére szorított karokkal felugró Mehmet Topalt kiállította, amikor három méterről telibe lőtték a labdával, és persze büntetőt ítélt. Lehet persze vitatkozni a döntésen, de a törökök nagyon kiakadtak rajta, hogy szándékos kezezésnek minősítette az esetet.

A tizenegyest berúgták, a kiállítás pedig eldöntötte a meccset, öt percen belül Sztojlikovics megszerezte a továbbjutást érő gólt. Amikor a 87.-ben Rafa Silva belőtte a negyediket is, a törökök elvesztették a fejüket.

Potukot egyből pirossal állította ki a bíró látványos utánrúgásért, aztán a 90. perc után megye III.-as jelenetek zajlottak a bragai stadionban. Három török futballista kezdte üldözni a Braga labdás emberét, csak azért nem lett belőle nagyon durva fault, mert nem tudták eldönteni, melyikük csússzon rá.

Végül egyikük becsúszott, de nem találta telibe, egy másik feneres megrúgta a labdával. Volkan Sen sárga-pirosat kapott, mire lökött egyet a játékvezetőn. A Fener-staff egyik embere alig tudta elrángatni Sent, az esetnek valószínűleg lesz még folytatása, aligha úszhatja meg egy meccs eltiltással.

A Braga 4-2-vel jutott a negyeddöntőbe, várja a péntek kora délutáni sorsolást.

Rovatok