Index Vakbarát Hírportál

Félpályás sprint után vágta be az Arsenal-szupertehetség

2016. március 19., szombat 14:53

Ahogy fogynak a fordulók a Premier League-ben, úgy van egyre kisebb esélye az Arsenalnak a győzelemre, de szombaton az Everton ellen mindent megtettek azért, hogy a Leicester City és a Tottenham esetleges botlása esetén ők helyzetben legyenek.

A bajnokságban harmadik Arsenal nem is várt sokáig, egyből nekirontott az Evertonnak, aminek a hetedik percben már gól is lett az eredménye: Danny Welbeck lesgyanús helyzetben lépett ki, elfektette Joel Roblest, majd a kapuba lőtt. A félidőt pedig már kétgólos előnnyel zárta az Arsenal, hiszen az idényben első bajnokiján kezdő, a hét közben már a Barcelona ellen is bevetett Alex Iwobi egy félpályás sprint után talált a kapuba.

 

A 19 éves nigériai játékos tavaly főleg az FA Kupában kapott lehetőséget az Arsenalban, a szezon végére viszont úgy tűnik, a sérülések miatt komolyabban számít rá Arsene Wenger. Attól persze még messze van a kétszeres válogatott játékos, hogy olyan megmentő legyen belőle, mint a Manchester Unitednél Marcus Rashford, de ha lő még pár gólt a szezonban, könnyen lehet, hogy már jövőre alapemberré válhat az Arsenalban.

A folytatásban Olivier Giroud szerzett ugyan egy gólt, amivel eldönthette volna a mérkőzést, ám azt a játékvezető nem adta meg szabálytalanság miatt. Az Arsenalnak egy veszélyesnek tűnő esetet is sikerült megúsznia: Romelu Lukaku a labdáért harcolna belecsúszott a londoni kapus David Ospina hátába, de a kapus hosszabb ápolás után folytatni tudta a játékot, és végig pályán maradt.

 

2-0-s idegenbeli győzelmével az Arsenal maradt harmadik a bajnokságban, hátránya három pont a később játszó Tottenham mögött, de mérkőzések számában a forduló végén továbbra is elmaradnak majd a londoni riválistól.

Rovatok