Index Vakbarát Hírportál

Coutinho csodagólt lőtt, aztán szétesett a Liverpool

2016. március 20., vasárnap 15:30

Úgy tűnt, nagy lendületet adott a Liverpoolnak, hogy csütörtökön kiejtették az Európa Ligából a Manchester Unitedet, legalábbis vasárnap úgy estek neki a Southamptonnak, mintha az életük múlna rajta.

Jürgen Klopp csapatának mostani korai lendületéért javarészt a brazil Philippe Coutinho a felelős, aki csütörtökön pazar szóló után talált be, a vasárnapi bajnokin pedig egy hatalmas bombagólt szerzett: jó 25 méterről vágta be Frasier Foster fölött a hosszúba.

A  gól még jobban feltüzelte a vendégeket, öt perccel később egy végletekig kipasszolt akció végén Daniel Sturridge helyezett a jobb alsóba, majd ment táncolni a szögletzászlóhoz.

A Liverpool a szünetig akár ötre is növelhette volna az előnyét, előbb Joe Allen került ziccerbe, de középről nem tudta elrúgni Foster mellett a labdát, majd Foster egy kicsit élesebb szögből, mint ahonnan a gólját lőtte, pontatlanul célzott. Allen később be is talált, ám les miatt nem adták meg a gólt, a lövésénél ugyanis az egyik társ a Southampton-kapus látását zavarva maradt a védők mögött.

A második félidő viszont nagyon rosszul alakult a vendégek számára, még úgy is, hogy Simon Mignolet rögtön a játékrész elején megfogta Sadio Mané tizenegyesét.

A kihagyott büntetős sem szegte a hazaiak kedvét, akik percek alatt legalább akkora fölényt alakítottak ki, mint amekkorában a Liverpool játszott az első 45 percben, aminek egy egyenlítés lett a vége: a tizenegyest rontó Mané talált be, 2-1-re módosítva az állást.

Southampton-Liverpool 3-2

Itt viszont még nem volt vége, sőt, igazából a java csak ekkor jött: a hajrában előtt Graziano Pellè, majd újra Mané találtak be. Előbbi három védő között, utóbbi egy komoly védelmi hibát kihasználva.

A Southampton 0-2-ről fordítva 3-2-re nyert és feljött az EL-indulást érő helyek közelébe.

Rovatok