Index Vakbarát Hírportál

A Barca 2-0-ra ment, de a Villarreal egyenlített

2016. március 20., vasárnap 17:02

Villarrealban játszott a Barcelona a bajnokság 30. fordulójában, a hazaiak az első percben kapufát értek el - Arda Turan lábáról pattant oda a labda -, de a szokásos bizonytalan első percek után átvette az irányítást a vendégcsapat.

Messi elvállalt egy szép nagy lövést ballal a rövid felsőre úgy 22 méterről, de vagy hat méterrel rúgta fölé. Repült a tribünre a labda, ahol egy középkorú nő védekezésképp beleütött.

Elvitte a labda a csuklóját, látszott, nagyon fáj neki. Néhány perc múlva azt mutatta a kamera, elfehéredve próbálja elhagyni a tribünt, de összecsuklik, az ájulás szélére kerül, nincs teljesen magánál. Elsősegélyben részesítették.

D10S MESSI QUE HICISTE!! pic.twitter.com/e2K2ZQ3yNb

— fernando SUAREZ (@suarez_1752) 2016. március 20.

A Barca a 21. percben megszerezte a vezetést, egy Messi-beívelést rövide rúgtak ki a Villareal-védők, pont Rakitic elé, aki az üres kapuba gurított.

A 40. percben Messi ugratta ki Neymart, aki eltolta a labdát a kapus mellett, Asenjo kinyúlt, elsőre úgy látszott, a brazil lábát ütötte ki. Az ismétlés már inkább labdát mutatott, de a bíró befújta a büntetőt. Neymar bepanenkázta. (A szezonban már négy 11-est kihagyott.)

A meccs egyértelmű főszereplője a bíró volt. Összevissza fújt, az elején Piquének beírt egy sárgát a semmiért - azt hitte, kezezett -, majd amikor később a védő két kezezéssel állította meg a gólhelyzetbe kiugratást, a barcás helyett a hazai edzőt állította ki, illetve küldte a lelátóra.

Botrányosan, összevissza fújt, a közönség már a szünetben meg akarta lincselni José Maria Sanchez Martínezt.

A Barca zsinórban 39. veretlen meccséért játszott, de az igencsak veszélybe került már a 62. percre, ugyanis kiegyenlített a Villarreal.

Előbb a Barca-kölcsönjátékos Denis Suarez lövése után csak kitolni tudta a labdát Bravo, Bakambu berúgta, majd a percekkel korábban beállt Mathieu vétett öngólt. A francia az 55. percben jött be Piqué helyett, és nagyon elbizonytalanította az addig sem briliáns Barca-védelmet. Az 58.-ban lett 1-2, a 62.-ben 2-2. Az első gólnál természetesen az ő embere volt a gólszerző.

A Villarreal viszont ezzel nagyjából megnyugodott, csak kisebb ellentámadásai voltak, míg a Barca kihagyott pár helyzetet, maradt a 2-2.

Messiék ezzel 9 pontra növelték előnyüket az Atletico előtt, ha a Real este veri a Sevillát, szintén 9 pontra zárkózhat fel. A következő bajnoki a Barca-Real, két hét múlva szombaton, este fél 9-kor.

Rovatok