Index Vakbarát Hírportál

4-0-s Real-siker a bírók fekete napján

2016. március 20., vasárnap 22:19

Karim Benzema sérülése után egyből góllal tért vissza a Real Madridba: vasárnap este már a hatodik percben a Sevilla kapujába bombázott. Bale adta be a labdát, amit a francia csatár tizenkét méterről egyből bevágott.

Megvolt a vezetés, és jöhetett volna a második gól is, de Javier Estrada bíró les miatt nem adta meg Bale gólját, tévesen. Volt még egy kihagyott tizenegyes is az első félidőben, miután Varane lerántotta a sevillás Ramit. Gameiro lövése sem volt különösebben jó, Navas jó irányba ment el, és védett. 

A Real-szurkolók nem voltak oda az első félidőben látottakért, ki is fütyülték Cristiano Ronaldóékat. A szünet után tizenegyesből sem sikerült növelni az előnyt: a Modric akasztásáért megítélt büntetőt Cristiano Ronaldo küldte fölé.

Még nagyobb lehetett volna a baj, mert Krychowiak ugyan betalált a Real kapujába, ám a játékvezető les miatt ezt sem adta meg. Vitatható volt ez is. Viszont Cristiano Ronaldónak csak sikerült megszereznie a gólját a 63. percben, Casemiro beadása után estében kotorta be a labdát az ötösről. 

A harmadik is jött gyorsan ezután: Benzema pörgette át a labdát a vendégkapus fölött, Bale-nek már csak be kellett pofoznia az üres kapuba. Más kérdés, hogy Benzemát erősen lesgyanús pozícióban hozták játékba az elején. 

Itt még nem volt vége, mert a 85. percben James Rodriguez passza után Jesé szerezte meg a negyediket, a 4-0 lett a végeredmény is. 

A meccsen Keylor Navas megint óriási formában védett, és nem csak az első félidőben kifogott tizenegyese, hanem a második félidőben bemutatott bravúrjai miatt is. 

Rovatok