Index Vakbarát Hírportál

A Barca kimenti futballistáit, de fáradt lesz a Clasicón

2016. március 22., kedd 18:35

Két európai sztárjukat sérüléssel visszahívták a barátságos válogatott meccsekről, de az MSN-re sűrű program vár a dél-amerikai vb-selejtezőkön.

Kivált a barátságos válogatott meccsekre készülő keretből sérülésre hivatkozva hétfő este Sergi Busquets, kedd délelőtt Ivan Rakitic, a Barcelona és a spanyol, illetve a horvát válogatott futballistája.

Busquets ujjtörés miatt hagyta ott az Olaszország elleni, idegenbeli meccsre készülő csapat edzőtáborát. A sztorija érdekes, ugyanis több meccset végigjátszott a Barcában így: két hete, az Eibarban 4-0-ra megnyert bajnoki 80. percében cserélték le, akkor sérülhetett meg, bár nem emiatt hívták le, pihentették. Utána kihagyta az otthon, a Getafe ellen 6-0-ra nyert bajnokit, majd végigjátszotta az Arsenal elleni BL-visszavágót és a vasárnapi meccset Villarrealban.

Rakiticot ezen a legutóbbi mérkőzésen rúgták meg, ő Izrael és Magyarország ellen nem léphet pályára a héten.

Mindkettejüket szó nélkül elengedte a szövetség, amiben szerepet játszhatott egyrészt, hogy tét nélküli felkészülési meccsekről fognak hiányozni, másrészt hogy a Barcelona nagyon fontos meccsekre készül.

A válogatottszünet után jövő szombaton a Real Madridot fogadja a bajnokságban, utána kedden az Atletico Madridot a Bajnokok Ligájában.

A Barcának nagyon fontos, hogy két kulcsembere a középpályán rendben legyen, főleg hogy a csapat dél-amerikai sztárjai meglehetősen fáradtak lesznek a Real, de még akár az Atletico ellen is.

Messi, Suarez, Neymar, Mascherano és Dani Alves, a kezdőcsapat fele már hazautazott, mindannyian két-két vb-selejtezőn lépnek pályára.

Suarez hosszú eltiltása után épp Neymar és Dani Alves, azaz Brazília ellen tér vissza a válogatottba a recifei rangadón, pénteken, majd Uruguay Perut fogadja, kedden. A brazilok Paraguayba mennek aznap.

Messi és Mascherano Chilében kezd csütörtökön, aztán Bolivia utazik Argentínába, szintén jövő kedden, március 29-én. 

Európai idő szerint a keddi meccsek már szerdán lesznek, a Barca-Real szombaton, április 2-án, este fél kilenckor.

A Real Madridnak egy futballistáját hívták haza, a kolumbiai James Rodriguez csapata Bolíviába megy, Ecuadort fogadja. Marcelót és Danilót kihagyta a brazil szövetségi kapitány.

A Barca a bajnokságban 9 ponttal vezet a második Atletico és tízzel a harmadik Real Madrid előtt, így a Clasico nem élet-halál meccs senkinek, az viszont a BL-rangadó odavágója.

Az Atleticóból a brazil balhátvédet, Filipe Luizt hívták be, nem játszhat viszont a vb-selejtezőkön sérülés miatt a fix középhátvédkettős, az uruguayi Diego Godin és José Gimenez. Mindkettejük szereplése a BL-meccsen is kérdéses, combizomhúzódással dőltek ki, előbbi már az Atletico szombati vereségén sem volt ott, Gijónban.

Argentínával viszont ott lesz a madridiaktól Angel Correa, Matias Kranevitter és Augusto Fernandez, de egyikük sem alapemberük, utóbbi kettő sérülés esetén szokott a kezdőbe kerülni.

A tízcsapatos dél-amerikai vb-selejtezőtornán négy forduló után Uruguay 9 ponttal második, Brazília héttel harmadik, Argentína öttel hatodik, Kolumbia néggyel hetedik. Az első négy csapat jut közvetlenül a vb-re, az ötödik pótselejtezőt játszik. A tíz csapatból mindenki találkozik mindenkivel, oda-vissza, így 18 forduló lesz összesen.

A három spanyol klubot érintő vb-selejtezők:

Csütörtök:Chile-Argentína, Bolívia-Kolumbia

Péntek: Brazília-Uruguay

Kedd: Kolumbia-Ecuador, Uruguay-Peru, Argentína-Bolívia, Paraguay-Brazília

Rovatok