Index Vakbarát Hírportál

Mégsem marad el a belga-portugál

2016. március 23., szerda 12:38

A belga futballszövetség a terrortámadások miatt törölte a jövő keddre kiírt Belgium-Portugália barátságos futballmérkőzést, melyet Brüsszelben rendeztek volna, de szerda délután módosítottak: Portugáliában játsszák le azt.

A szövetség szerint a törlésre leginkább elővigyázatosságból lett volna szükség, ám a terrorizmus elleni harc miatt mégsem visszakoznak, csak változtatnak.

A FIFA-világranglistát vezető belga csapat játékosai kedden nem edzettek, de szerda este fognak. Pár nap múlva pedig elutaznak Leiriába, az új helyszínre.

Ez lett volna a belgák második mérkőzése, ami elmarad, novemberben a spanyolokkal meccseltek volna hazai pályán, de a párizsi terrortámadások után azt nem tartották meg. 

Kizárt, hogy az Eb elmaradjon

Manuel Valls, francia miniszterelnök kizárta annak a lehetőségét, hogy töröljék a franciaországi nyári Európa-bajnokságot. "Nem, ez vereség lenne, illetve győzelem a terroristáknak. Szükség van az ilyen sporteseményekre. A feltétel csak az, hogy biztonságos legyen a lebonyolítás" - mondta arra a kérdésre, hogy elmaradhat-e a torna. 

Szerinte a tavalyi klímacsúcs párizsi megrendezésével Franciaország már bizonyította, hogy a terrorfenyegetettségben is képes nagyszabású esemény megrendezésére, írja az MTI. 

Thierry Braillard sportállamtitkár is megerősítette, hogy nem törlik és nem halasztják el az Európa-bajnokságot. "Az elmúlt hónapokban többször megismételtük, hogy a terrorfenyegetettséggel a kezdetek óta foglalkozunk. Ha törölnénk vagy elhalasztanánk az Európa-bajnokságot, azzal ezeknek a hitvány embereknek az  érdekét szolgálnánk". 

Noël Le Graët, a francia futballszövetség elnöke is úgy látja, hogy nincs veszélyben az Eb megtartása.  "Nulla kockázat nem létezik, ugyanakkor az állam, a szövetség, az UEFA és a szervezők elkötelezettek abban, hogy kellemes körülmények között, veszély nélkül fogadják azt a kétmillió embert, aki Franciaországba látogat erre az eseményre" - mondta még kedden a brüsszeli robbantásokra reagálva.

Az Eb-t - amelyen a magyar válogatott is részt vesz - június 10. és július 10. között rendezik.

Rovatok