Index Vakbarát Hírportál

Anglia álomgólokkal, 0-2-ről verte a németeket

2016. március 26., szombat 22:58

Nagy meccset játszott egymással Németország és Anglia szombat este, még ha csak felkészülési is volt három hónappal az Európa-bajnokság előtt. 

A berlini mérkőzésen Toni Kroos az első félidőben megszerezte a vezetést a németeknek egy hatalmas bomba után, ráadásul közben az angolok kapusa, Jack Butland is megsérült. 

A második félidőben Gomez is betalált a németektől, ezzel vezettek 2-0-ra, de az utolsó félórára feltámadtak az angolok. Előbb az angol bajnokság góllövőlistáját Harry Kane csodás emléket állított a héten elhunyt holland Johan Cruyff előtt: egy Cruyff-forduló után vágta be a labdát a hosszúba. 

Negyedórával később, a 75. percben az angol bajnokságot vezető Leicester Cityben játszó Jamie Vardy még Kane-t is felülmúlta: Clyne beadása után sarokkal tette be a labdát a német kapuba.   

Megvolt az egyenlítés, az angol bajnokság két legveszélyesebb csatárának egy-egy góljával. A folytatásban már Dele Alli is megnyerhette volna a meccset az angoloknak, ám tíz méterről nem tudott betalálni a kapuba. Aztán a 91. percben egy szöglet után jött a kegyelemdöfés, mert Eric Dier védhetetlen gólt fejelt. 

Az angolok kétgólos hátrányt dolgoztak le, és 3-2-re verték idegenben az aktuális világbajnokot, valamint üzentek mindenkinek a nyári tornára, hogy számolni kell velük.

Rovatok