Index Vakbarát Hírportál

A Leicester a 97-es Unitedhez hasonlít

2016. március 31., csütörtök 13:31

Ahogy közeledik az angol futballbajnokság vége, egyre többen drukkolnak azért, hogy a szezon meglepetéscsapata, a Leicester City nyerje meg a Premier League-et. Ebbe a sorba állt be Sir Alex Ferguson, a Manchester United korábbi menedzsere is.

Ferguson úgy véli, a Leicester megérdemli a bajnoki címet, amely most öt ponttal vezet a második Tottenham előtt, hét fordulóval a szezon vége előtt. Hiába a United-kötődés, a 26 eltöltött év és a 13 bajnoki cím, már a skót is azt szeretné, ha Ranieri csapata végezne az élen.

„Ez egy nehéz időszak lesz, hiszen meg kellene tartani az előnyt, és ha csökken a különbség, talán görcsösebbé válik mindenki. A Tottenham pedig egy jó csapat, ilyen jól összerakott Spurst már évek óta nem láttam. De azt hiszem, a Leicester megőrzi az előnyét, minden megvan a csapatban, hogy bajnok lehessen."

Arra a felvetésre, hogy a Leicester csak 1-0-ra nyert meg az utolsó három meccsét, Ferguson így válaszolt: „Volt egy remek csapatom, az 1996–1997-es (Eric Cantona, Nicky Butt, Ryan Giggs, David Beckham, Gary Neville, Paul Scholes, Roy Keane, Phil Neville), az nyolc meccsen ért el 1-0-t és bajnok lett. A kiegyensúlyozott játék volt a jellemző, és a Leicestert is ez vezetheti sikerre."

Bár Jamie Vardy góljai és Riyad Mahrez zseniális játéka repíti bajnoki cím felé a Leicestert, Ferguson inkább a védelem stabilitását emelte ki. Szerinte a tapasztalat vezetett a sikerre, Robert Huth és Wes Morgan tanári módon irányítottak hátul, amellyel csapatuk legjobbjai voltak.

A Leicester hátralévő hét meccse:

Ha a csapat az április meccseit megnyeri, az utolsó három már lehet, hogy nem is lesz olyan fontos.

Rovatok