Index Vakbarát Hírportál

A Fradi vereséggel lett bajnok

2016. április 2., szombat 20:24 | aznap frissítve

A Ferencváros úgy nyerte meg a bajnokságot, hogy nem is rajta múlt. A Fradi nem tudott nyerni Debrecenben, de a Paks besegített, 4-1-re győzte le az MTK-t, ezzel hat fordulóval a magyar futballbajnokság, az OTP Bank Liga zárása előtt  eldőlt, a Ferencváros 29-edszer lett bajnok. Nem ezen a meccsen múlt, ez egy hosszú folyamat megérdemelt gyümölcse. Így is kell értékelni.

Az első félidő fele arról szólt, hogy a Debrecen legnagyobb igyekezete a nagyobb arányú vereség elkerülése volt. Igaz, hogy a Fradi uralta a meccset, de olyan nagy helyzete nem volt. Aztán – azért tegyük hozzá, a nem túlságosan motivált ferencvárosiak fegyelmezetlensége miatt  – a DVSC húzott egy nagyot, Takács Tamás kétszer jókor volt jó helyen és máris 2-0 volt, két perc alatt két gól. A fradistákat talán még ez sem izgatta fel nagyon, mert közben Pakson a hazaiak 2-0-ra vezettek az MTK ellen, ami sima bajnoki címet jelentett.

Aztán a második félidőben sem változott a kép. A Fradi támadott, sőt beszorította a Debrecent, de igazán sok vendéghelyzet nem volt. A 62. percben aztán volt egy nagy tűzijáték a hazai kapu előtt majd nem sokkal később Sesták szépítő gólja. A Fradi utána sem adta fel, támadott, pedig valószínűleg tudta, a paksi eredmény miatt is simán behúzza a bajnoki címet.

A Ferencváros nagyon sokat kockáztatott a végén az egyenlítésért, de nem tudta győzelemmel ünnepelni 29. bajnok címet. A csapat így is komolyan megdolgozott ezért az aranyért, még akkor is, ha célt egy keserű vereséggel érték el, ráadásul a vége előtt egy botrányos jelenettel. Bajnok lett a Ferencváros, 2004 után újra.

"Jól kezdtünk, de jobban kellett volna védekeznünk és akkor nem kapjuk azt a két gólt. Dicséret illeti a játékosokat. Azt gondolom, hogy a bírók túl sok stresszt vittek a játékba. Ennek az egésznek a játékosokról kellene szólnia. Edzőként más eszközök kellenek egy bajnoki cím megszerzéséhez. Nagyon örülök, de sok nehéz feladat áll még előttünk" - mondta Thomas Doll.

Nyilatkozatában elsőként Gera Zoltán is arról beszélt, hogy bosszantja a vereség.

"Nem örülök, hogy kikaptunk, jobb győztes meccsel ünnepelni. Nem kell szégyenkeznünk, jól játszottunk végig a szezonban, beérett a munka gyümölcse. Így azért kellő motivációval lépünk pályára a kupavisszavágón a Debrecen ellen. Ha érkezik még egy-két jó játékos, akkor azt hiszem, a nemzetközi kupában is helytállunk majd" - mondta az FTC válogatott középpályása.

"Úgy érzem, megérdemeltük a bajnoki címet. Komolyan kell még dolgoznunk ahhoz, hogy nagy célokat érhessünk el. Negyedik éve vagyok a Fradinál, örülök, hogy végre bajnok lehetek" - nyilatkozott az élvonal góllövőlistáját vezető Böde Dániel.

OTP Bank Liga, 28. forduló

Békéscsaba-DVTK 0-0

Debrecen-Ferencváros 2-1

Honvéd-Videoton 2-1

Paks-MTK 4-1

Puskás Akadémia-Haladás 1-1

Rovatok