Index Vakbarát Hírportál

Elborult, megőrült a gólkirály, négyen fogták le

2016. április 3., vasárnap 14:40

Ritkán lázni akkora őrjöngést futballpályán, mint amit Gonzalo Higuaín levágott a vasárnap délutáni Udinese-Napoli-bajnokin.

A 75. percben a hazaiak már 3-1-re vezettek, szinte biztosan elvették ezzel a Napoli esélyét a bajnoki címre, amikor az argentint megrúgta hátulról a brazil Felipe. A bíró nem látott semmit, Higuain így visszamozdult, mintha lekönyökölné Felipét, de valójában hozzá sem ért. A védő viszont feldobta magát, eljátszotta a faultot, mire a játékvezető második sárgával leküldte Higuaint.

Ezután kérdőre akarta vonni Felipét, alig tudták elrángatni onnan, négy csapattársának kellett lefognia, majd a sérült kapus, Pepe Reina kísérte nagy nehezen az öltözőfolyosóig. Ott még Higuain visszafordult, és a Napoli egyik stábtagját is meglökte, aki szintén nyugtatni akarta őt.

A vége 3-1 lett, a Napoli ezzel hatpontos hátrányba került a Juventus mögött hét fordulóval a vége előtt. Higuain 30 góllal vezeti a Serie A góllövőlistáját, senki nem fogja már megelőzni a végéig. Ma is gólt lőtt, egyenlített az első félidő közepén.

Az Udinese két büntetőt is rúghatott, de a másodikat kihagyta, ám ezután két akciógóllal nyerte meg a meccset.

Rovatok