Index Vakbarát Hírportál

Pakson nem is akartak ekkora stadiont

2016. április 6., szerda 18:42

A jövőbeni lehetséges EL-szereplés és az UEFA előírásai miatt döntöttek a 4500 fő mellett.

A tervezettnél előbb, már áprilisban elkezdődik az 1,4 milliárdos új paksi stadion építése, amely 2017. szeptember 30-ig készül el három lépésben. A tervek szerint a munkálatok a Paksi FC hazai mérkőzéseit nem fogják befolyásolni. 

Mindezekről Elbert Gábor, a Paksi FC klubigazgatója beszélt a Sport TV Mai helyzet című műsorában. 

„Eldőlt, hogy vélhetően az április 23-i utolsó hazai bajnoki utáni első munkanapon, április 25-én elkezdődhet a munka. Reményeink szerint egy nagyon szép, nagyon modern, leginkább a brit stadionokra hasonlító, abszolút funkcionális stadion lesz 4500 ülőhellyel. Ezt írja ugyanis elő az UEFA, ha valaki eljut az EL-be, és a csoportkörig, tehát a három selejtezőben és a playoffban otthon szeretné játszani a mérkőzéseit. Mi egy kisebb stadiont szerettünk volna, de miután az UEFA előírásai ezek, és azt gondoltuk, abba a helyzetbe sem a kormányt, sem az önkormányzatot, sem magát a klubot nem lehet hozni, hogy a csapat esetleg eljut újra az UEFA Európa Ligába, van egy új stadionja, és mégis máshol kell játszania.”

Elbert magyarázata érthetően megindokolja, miért kellett a több férőhely. A beruházásra 1,4 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyből 800 millió forint az állami támogatás, míg 600 milliót biztosít a helyi önkormányzat.

A stadion fedett lelátós lesz - ez is UEFA-követelmény - , alácsövezett, fűtött pályával, de Pakson akarnak párszázfős vendégszektort is, állóhelyekkel. 

Rovatok