Index Vakbarát Hírportál

Sok kapushibát láttunk már, de ilyet a 2. percben?

2016. április 7., csütörtök 23:39

Az Európa Liga negyeddöntőinek első meccseit rendezték csütörtök este, a legnagyobb érdeklődéssel a Dortmund-Liverpool találkozót várták. A német sajtó El Kloppikónak nevezte el, a büntető szóvicc természetesen a német edző, Jürgen Kloppra utal, akinek jelenlegi és korábbi csapata mérkőzött.

A nagy várakozás után nem volt magas a színvonal, Origi megszerezte a vezetést az angoloknak, miután a kényszerből hátrarendelt középpályás, Bender nem állt a helyzet magaslatán. Hummels egy szöglet utáni fejessel egyenlített.

A Sparta Prága nagy meglepetést okozott a Lazio kiütésével az előző körben, most azonban gyorsan hátrányba került, mert David Bicik kapus túl komótosan vett át egy labdát, és nem tudta elrúgni az őt megtámadó Bakambu elől.

A 35 éves kapus - szerdán volt a születésnapja - hibája után a csehek nem kerültek maguk alá, egyenlítettek, ez volt a Villarreal első hazai pályán kapott gólja a sorozatban. A török Bursasporból érkező Bakambu azonban belőtte a második gólt is, ezzel megnyerték a meccset.

A Sahtar Donyeck, ha meg is gyengült erre a szezonra, nem látszik rajta, a portugál Bragát idegenben verték meg.

A Bilbao Aduriz fejesével vezetett, Muniain azonban röviden fejelt haza egy labdát, a Sevilla két passzból kihasználta. Aztán Iborra lezserül bepasszolt egy labdát közelről.

    A visszavágókat jövő csütörtökön rendezik.

Rovatok