Index Vakbarát Hírportál

Becserélték, 9 perc múlva gólt lőtt. Aztán 1 perc múlva még egyet

2016. április 8., péntek 21:56

A Zsolna és a Dunaszerdahely (MSK Zilina és a Dunajska Streda) meccsével kezdődött péntek este a szlovák első osztályú futballbajnokság 26. fordulója. A meccs előtt a Zsolna az 5., a Dunaszerdahely a 6. helyen állt, egy pont volt köztük a különbség (37 és 36).

Aztán a meccs elég sima lett, 4-1-re győztek, és így 40 ponttal most épp a negyedik helyen állnak a zsolnaiak. A meccs egyetlen érdekességét a csereként beállt csatáruk, Nermin Haskic szolgáltatta. A bosnyák játékos 2-0-nál, a 71. percben állt be. Kilenc perccel később már meg is szerezte a csapata harmadik gólját, majd egy percen belül ismét betalált (a 4-1-es végeredményt a dunaszerdahelyi Pacina a 90. percben állította be).

Haskic idén ezt megelőzően 12 bajnoki  és 2 kupameccsen lépett pályára a Zsolna első csapatában (volt hat meccse a tartalékcsapatban is), a 14 találkozón mindössze 4 gólig jutott (hármat a bajnokságban, egyet a kupában lőtt). A transfermarkt.de adatai szerint eddigi 71 szlovák élvonalbeli meccsén 18 gólig jutott. Igaz, már harmadszor tudott duplázni, ráadásul 2014 szeptemberében majdnem ugyanilyen rövid idő alatt: akkor kezdő volt a Myjava elleni meccsen, a 10. és a 27. percben szerzett egy-egy gólt, és végül azokkal nyertek 2-0-ra.

Rovatok