Index Vakbarát Hírportál

Megint botlottak Dárdaiék: csak döntetlen otthon a sereghajtóval

2016. április 8., péntek 22:28

Az eddigi 28 meccsen csak 17 pontot begyűjtő, utolsó helyezett Hannover volt a Dárdai Pál vezette Hertha BSC ellenfele a Bundesliga 29. fordulójának péntek esti berlini nyitómeccsén. A Hertha a 3. helyről, 48 ponttal kezdte a fordulót, szóval a múlt heti, Mönchengladbach elleni 0-5 ellenére egyértelmű esélyes volt (ősszel Hannoverben is nyertek 3-1-re).

Úgy is kezdődött a meccs, hogy most sem lesz gondja a Herthának: a 3. percben már vezettek Ibisevicsnek köszönhetően (a bosnyák csatárnak ez volt az idei 9. bajnoki gólja).

Az előny azonban nem maradt meg sokáig, a hannoveri Sobiech a 18. percben egyenlített, a szünetig nem is változott az eredmény. A Hertha nem is játszott fölényben: a lövések száma 6-6, a kaput eltalálóké 2-2 volt, egyedül a labdabirtoklásban voltak erősebbek, 64:36 százalékos arányban.

A labdabirtoklás a második félidőre is megmaradt (60:40), a Hannover azonban továbbra is egyenrangú partner volt (lövések száma például csak 7-6 volt Dárdaiéknak), sőt, az 58. percben Schmiedebach góljával a vezetést is megszerezte. A 72. percben aztán Kalou egyenlített ugyan, de a győzelmet már nem tudták megszerezni a hazaiak, maradt a 2-2 (a Hannoverben Szalai Ádám végig a kispadon ült).

A Hertha így most 49 pontos, biztos, hogy a forduló után is marad harmadik, de négy csapat is nagyon közel kerülhet hozzá. Jelenleg ugyanis az egy meccsel kevesebbet játszott Mönchengladbachnak és Leverkusennek 45-45, a Mainznak és a Schalkének 44-44 pontja van.

Rovatok