Index Vakbarát Hírportál

Az MU-nál nincs szerződése, Szíria hívta Mourinhót

2016. április 10., vasárnap 16:22

A Chelsea-től kirúgott José Mourinho Szíriától kapott felkérést, hogy legyen az ország szövetségi kapitánya, de az edző udvariasan elutasította az ajánlatot. Nagyobb tervei vannak.

Mourinho ügynöke, Jorge Mendes megerősítette, hogy Szíria megkereste őket. Ezt válaszolták: „Megtiszteltetés, hogy megkapta az ajánlatot, de jelen helyzetben nem fogadhatja el azt."

A polgárháború sújtotta országban nem egy életbiztosítás dolgozni, de Mourinho nem indokolta bővebben, miért nem érdekelte az ajánlat. Szíria még sosem szerepelt világbajnokságon, ezen szeretne változtatni. Eddig minden jól alakult, elérték az ázsiai selejtezők utolsó körét. Ennek ellenére kirúgták a kapitányt, Fajt Ibrahimot.

Mourinho a Sky Sportnak csak annyit mondott, hogy ugyan nincs szerződése egyetlen csapattal sem, de a nyáron visszatér edzőként. Eddig csak sejtetések voltak arról, hogy a Manchester Unitednél válthatná Louis van Gaalt.

Korábban arról is beszélt, hogy nyitott minden megkeresére, érkezzen az válogatottoktól, vagy kluboktól, de ő az utóbbit részesítené előnyben. A családja miatt is leginkább Angliában szeretne dolgozni, azt mondta, május-júniusban kell majd ebben az ügyben döntenie.

Rovatok