Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal a 0-3 után a Tottenhamet alázta

2016. április 11., hétfő 09:17

A Manchester United hat perc alatt kapott három gólt a Tottenhamtől az angol bajnokság vasárnapi meccsén, de a 0-3 után Louis Van Gaal arról beszélt, hogy a Tottenham sosem lesz akkora klub, mint a Manchester United. 

A holland edzőt ugyanis megkérdezték a vereség után: bánja-e, hogy nem a londoniak menedzsere lett, mire azt mondta:

Dolgoztam volna a Tottenham Hotspurnél, ezt az elnökük Daniel Levy is tudja. De nagyobb kihívás volt a Manchester United. Sajnálom, hogy ezt kell mondjam a Tottenhamről, de a Manchester United mindig nagyobb klub lesz.

A Unitednek már azzal rosszul indult a rangadó, hogy beragadtak a londoni forgalomba, így a mérkőzés félórás csúszással kezdődött. Egészen a hetvenedik percig tartották magukat kapott gól nélkül, utána viszont gyorsan jött a három. Van Gaal cseréi sem voltak a legjobbak: a szünetben lehozta Marcus Rashfordot és a helyére Ashley Youngot küldte, és azt kérte tőle, hogy csatárt játsszon, de nem igazán tudta teljesíteni ezt a feladatot. 

A fiatal Tim Fosu-Mensah pazarul teljesített a meccsen, de megsérült, és a helyére beküldött Matteo Damian megint csak hatalmas tévedés volt, több gólban is benne volt. 

A Manchester United a mostani vereséggel egyre távolabb van a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helytől, hat fordulóval a vége előtt négy pont a lemaradásuk a Manchester City mögött. A meccset 3-0-ra nyerő Tottenham hétpontos távolságból üldözi a listavezető Leicester Cityt. 

Rovatok