Index Vakbarát Hírportál

Fatális véletlenek üthetik el a Herthát a nemzetközi kupától

2016. április 12., kedd 09:22

December 12-én, a tizenhatodik forduló után került a Hertha BSC a Bundesliga harmadik helyére. Dárdai Pál csapata azóta őrzi ezt a pozíciót, bár a szezon végére egyértelműen kifulladni látszik, és az is szembetűnő, hogy a kettős terhelés alól kiszabaduló Leverkusen egyre jobb erőben van.

A messze várakozás feletti szereplés ellenére a szurkolók nem fogadták pozitívan a Hannover elleni 2-2-es döntetlent, helyenként fütyültek.

45 ezren voltak a stadionban, ami péntek este egész jó adat. A berliniekre komoly menetelés vár még áprilisban, mert a hétvégén a kiesés ellen menekülő Hannover a rivális idegenben, őket hazai pályán kapuralövés nélkül egy öngóllal sikerült felül múlni még ősszel. Aztán április huszadikán jön a Dortmund elleni Német kupa-elődöntő. Majd három nap múlva a Bayern elleni bajnoki.

„Az a szurkoló, aki nem tudja honorálni a csapat teljesítményét ebben a fontos időszakban, és nem biztatja a fiúkat, az nem tud nekünk segíteni. A füttyszó nem segítség” - üzente Michael Preetz klubigazgató. Hozzátette a Hannover új edzőt kapott, várható volt, hogy extra bizonyítási vágy van bennük, és ilyen esetben teljesen mindegy, hogy az utolsó helyen állnak, és lényegében már kiestek az élvonalból.

Preetz azt is fejtegette, a játékosok mindent megtettek, és ez a teljes szezonra igaz. Hiszen hazai pályán 9 győzelem mellett 5 döntetlen és mindössze 1 vereség szerepel a Hertha kartonján.

Mivel a Wolfsburg a hétvégén sem nyert, és mivel ők a Bajnokok Ligájára fókuszálnak – kétgólos előnyről várják a keddi visszavágót a Real Madrid ellen -, könnyen előfordulhat, hogy a Herthának mindenképp meglesz a nemzetközi kupaszereplés. Így állunk most.

Alapesetben a hatodik helyezett indulhat az Európa Ligában, de ha a kupadöntőt a Dortmund és a Bayern játssza, akkor a hetedik is készülhet. Tavaly a Wolfsburg-Bayern finálé után a Dortmund a hetedik helyével léphetett ki az EL-be.

Ha a Hertha nyer még két meccset, 55 ponttal garantált legalább az Európa Liga. De még a negyedik, BL-selejtező sem kizárt, ha folytadnak a körbeverések.

Dárdai persze kupadöntőt szeretne, egész pályafutása alatt arra vágyott, hogy hazai közönség előtt játszhasson. Edzőként is ugyanez az alapelve.

A Hertha hátralévő meccsei:

Rovatok