Index Vakbarát Hírportál

Izland jelentősen elhúzott mellettünk

2016. április 12., kedd 07:25

Egyre közelítünk az európai bajnokságok végéhez, a magyar játékosoknak nem jutottak komoly tétmeccsek a múlt héten. Egy biztos, mi leszünk a legpihentebbek.

A múlt héten megnéztük, hogyan játszanak az Európa-bajnoki csoportellenfeleink kulcsemberei válogatott és klubkörnyezetben. Most is átvizsgáltuk az Instat adatbázisát, milyen indexeket kaptak. Ebbe az indexbe belesűrítik, ki, mennyi párharcot nyert, hogyan passzolt, jól vagy rosszul cselezett, hányszor szerelt, vagyis mindent, ami fontos egy meccsen.

Látható, az izlandi játékosok játékban vannak, egyénileg jobbak, mint a magyarok, ezt kellene valahogy majd kompenzálni csapatszinten az Eb-n, júniusra. Az osztrákoknál ketten kimaradtak, a center megsérült. A portugálok megbízhatóak, Ronaldo kimagasló, Gomes egyre markánsabb a Valenciánál.

Portugália

Ausztria

Izland

Magyarország

Böde Dániel, Stieber Zoltán, Szalai Ádám és Dzsudzsák Balázs nem volt a pályán. Utóbbi sérülése nem jött rendbe. Lovrencsics Gergő sem játszott, de ő a hétközi kupameccsen legalább egy 194-es értékkel büszkélkedhet. A szintén poznańi Kádár 187-es indexszel fejezte be a hétvégi bajnokit, sérülése után ez nem is rossz.

Kleinheisler Lászlónak 11 perc jutott a Werderben, nem értékelhették, nem volt annyit a pályán. Az látszik, hogy két osztrák futballistájában (a 21 éves Grillitsch, Junuzovic) lényegesen jobban bízik Skripnik edző, mint benne.

A katari bajnokságból még egy forduló van, az előző kettőben Németh Krisztián (Al Gharafa) előbb győztes, majd vesztes csapat tagja volt. A két indexe: 2-1-es győzelem a bajnok Al Rayyan ellen (243), a 3-1-re elveszített Qatar SC-vel szemben (194). Az első meccsen gólja és gólpassza volt. 

Rovatok