Index Vakbarát Hírportál

Az év legfantasztikusabb meccsét játszotta a Pool a BVB-vel: 4-3

2016. április 14., csütörtök 21:40

1-3-ről állt fel, és fordított az angol csapat az Európa Liga-negyeddöntő visszavágóján, így 5-4-gyel került a négy közé.

A négy közé jutásért játszott csütörtök este a Liverpool a Borussia Dortmunddal az Anfielden az EL-ben, és a németek 2-0-ra vezettek már a 10. percben.

Az 5.-ben Mkhitarjan belsőzte be a Mignolet-ról kipattanó labdát, a másodikat Aubameyang lőtte remek passzból a rövid felsőbe, jobbösszekötőben.

Az első meccs 1-1 volt, így a hosszabbítást hamar kizárhattuk, az angoloknak fordítaniuk kellett a továbbjutáshoz. Lehetetlennek tűnt.

A szünetben 0-2 volt az állás, de a 48. percben Origi szépített. Emre Can ugratta ki remekül, a belga csatár Weidenfeller kapus lába között gurított a kapuba.

De csak alig tíz percig örülhettek az angolok: Hummels kissé lesen ugyan, de kiugratta Reust, aki balösszekötőből remekül helyezett a hosszú alsóba, jobbal.

Az 1-3-mal újra három gól kellett volna a Liverpoolnak.

Nem volt kis meccs, újra csak 10 perc telt el, amikor  jött a szinte szokásos Coutinho-gól, távolról lehelyezve a bal alsóra, gyönyörűen, 2-3.

Újabb tíz perc, újabb gól, és ez már egyenlítő: Sakho fejelte szöglet után a 77.-ben. Egyetlen gólra került a továbbjutástól a Liverpool.

Amire kicsit többet, negyedórát kellett várni: a 91.-ben Lovren szöglet utáni fejessel fordított, 4-3!

A legvégén még volt egy BVB-szabadrúgás, de 10 centivel mellément. A Liverpool hihetetlen fordítással, tényleg a semmiből felállva jutott tovább, 5-4-es összesítéssel.

A többi meccsen:

Sahtar-Braga 4-0, összesítve 6-1, továbbjutott a Sahtar.

Sparta Praha-Villarreal 2-4, össz. 3-6, tj. a Villarreal.

Sevilla-Bilbao 1-2, össz. 3-3, tj. 5-4-gyel, 11-esekkel a Sevilla.

Elődöntőbe került a Liverpool, a Sahtar, a Villarreal és a Sevilla. Sorsolás pénteken, fél egykor.

Rovatok