Index Vakbarát Hírportál

A Puskás Akadémia már utolsó az NB I.-ben

2016. április 16., szombat 20:40

A forduló előtt az NB I. utolsó helyén állt a Békéscsaba, és szombaton pont az utolsó előtti Puskás Akadémia otthonában lépett pályára a csapat. 

Jól indult nekik a meccs, mert már a negyedik percben megszerezték a vezetést Vaskó fejesgóljával. A felcsúti csapat nem sokat mutatott a folytatásban, így a békéscsabaiak 1-0-ra nyertek, és előztek, a Puskás Akadémia pedig az utolsó helyre csúszott vissza. 

A mérkőzés után nem sokkal a felcsúti klub honlapján bejelentette, hogy megváltak Robert Jarni vezetőedzőtől és stábjától, a munkával Szíjjártó Istvánt bízták meg. 

Mivel a Vasas is kikapott hazai pályán a Diósgyőrtől, így a táblázat végén három huszonötpontos csapat van, tizedik a Vasas, tizenegyedik a Békéscsaba, tizenkettedik a Puskás Akadémia. 

A bajnokságból még három forduló van. Jövő szombaton a kiesés szempontjából döntő meccs jön: a Vasas fogadja majd a Puskás Akadémiát. 

Döntetlen a Fradi-MTK-n

A már bajnok Ferencváros szombat este játszotta le az MTK ellen az NB I. örökrangadóját, ahol a második MTK-sok kerültek előnybe még az első félidőben Kanta szabadrúgásgóljával, tizennyolc méterről talált be. 

Thomas Doll Fradi-edző a szünetben kettőt is cserélt, Lamah-t és Vargát küldte pályára. A támadójátékon meg is látszott a változtatás, veszélyesebb lett a hazai csapat, és az 59. percben egy gyors támadás végén Varga passza után Gera szerezte meg az egyenlítő gólt. 

Három percet sem kellett várni az újabb Ferencváros-gólra: Leandro sarkazta a labdát Vargához, aki közelről a kapus kezei között lőtt a kapuba. A bajnokcsapat megfordította a meccset, és támadt is tovább, a 70. percben Böde került helyzetbe a tizenhatoson belül, a hosszúba akart tekerni, nem sokkal tévedett. 

A másik oldalon is egy csereként beállt játékos szerezett gólt: a 77. percben Torghelle Sándor fejelt a Ferencváros kapujába, ezzel lett 2-2, ami egyben a végeredmény is lett. 

Eredmények:

Puskás Akadémia-Békéscsaba 1912 Előre 0-1 (0-1)

DVSC-TEVA - Újpest FC 1-0 (0-0)

Paksi FC-Videoton FC 0-1 (0-0)

Budapest Honvéd - Szombathelyi Swietelsky-Haladás 0-1 (0-0)

Vasas FC-Diósgyőri VTK 1-3 (0-1)

Ferencváros-MTK 2-2 (0-1)

Rovatok