Index Vakbarát Hírportál

Gödörben a Hertha: lecsúsztak a dobogóról

2016. április 16., szombat 17:25

A Bundesliga harmadik helyén álló Herthának nagyon kellett a győzelem a Hoffenheim elleni szombati bajnokin, Dárdai Pál csapata ugyanis csak egy ponttal előzte a negyedik Bayer Leverkusent, és amúgy is nagyon sűrű a mezőny mögötte. 

Az első félidőben egy pontrúgásból meg is szerezte a vezetést a Hertha: a kapu elé ívelt szögletrúgásból Niklas Stark fejelt a hazaiak kapujába. De nem sokáig tartott a vezetés, mert a Hoffenheim is szerzett egy fejesgólt néhány perccel később. 

Felpörgött a hazai csapat, de gólt megint majdnem a Hertha szerzett, miután Kalou tizennégyről leadott lövése a kapufára pattant. A szünet előtt megint Kalou került ziccerbe, a tizenhatos sarkánál kapta a labdát, és a kifutó Baumann kapus mellett akarta eltolni, de elakadt. 

A szünet után megint a Hoffenheim volt aktívabb, de különösebben nem voltak veszélyesek a kapura. A Herthának a 64. percben volt egy lehetősége: egy beadás után Kalou passzolt Daridához a tizenhatoson belül, azonban  a lövésébe beleléptek. A Hoffenheim következett, egy ötös sarkáról leadott lövésnél a herthás Jarstein védett lábbal. A 78. percben már centikre voltak a góltól a hazaiak, amikor egy lapos lövés alig valamivel a jobb kapufa mellett ment el. 

A 85. percben végül megszerezte a vezetést a Hoffenheim: egy szöglet után továbbcsúsztatott labdára érkezett a hosszún teljesen üresen Mark Uth, és közelről a kapuba fejelt, ezzek beállította a 2-1-es végeredményt. 

A Hertha kikapott, három meccse nyeretlen, és mivel a Bayer Leverkusen is nyert, ezért megelőzte őket. Dárdai csapata február eleje óta dobogón volt, most lecsúszott onnan a negyedik helyre. 

A neheze ráadásul még most jön nekik: a következő ellenfél a Borussia Dortmund lesz a kupában, majd jön a Bayern München a bajnokságban, ezután a Bayer Leverkusenhez mennek, aztán még Darmstadt otthon és Mainz idegenben jön.

Bundesliga, 30. forduló:

FC Augsburg-VfB Stuttgart 1-0 (1-0)

Darmstadt 98-FC Ingolstadt 2-0 (0-0)

1899 Hoffenheim-Hertha BSC 2-1 (1-1)

Bayer Leverkusen-Eintracht Frankfurt 3-0 (0-0)

Werder Bremen-VfL Wolfsburg 3-2 (1-1)

Bayern München-Schalke 3-0 (0-0)

Rovatok