Index Vakbarát Hírportál

A Barca kivégezte magát, 2-1-re nyert a Valencia Barcelonában

2016. április 17., vasárnap 21:07

25 perc alatt öt ziccert dolgozott ki a hullámvölgyben lévő Barca a vendég Valencia ellen a vasárnap esti spanyol bajnokin, de mindet kihagyta Messi, Suarez és Neymar. A csapaton egyáltalán nem látszott az elmúlt hetek összeomlása, úgy mentek, mint a szezonban a 39 meccses veretlenségi sorozat legjobb meccsein. Egy labdavesztésből vezetett ellentámadása volt a Valenciának, azt Rodrigo mellé gurította.

Aztán a 26.-ban jött egy Valencia-ellentámadás, Rakitic beleért a beadásba, a labda a rövid saroknál meglepte Bravót, aki már nem tudta kihúzni a vonal előtt.

A gól meg is fogta a Barcelonát, a meccs kiegyenlítettebb lett az első félidő hajrájában. Pár perc után aztán összeállt újra a bajnokcsapat játéka, Messi újabb óriási ziccert fejelt a kapusba.

A Valencia viszont már sokkal jobban játszott, mint az első 25 percben, és a hosszabbításban remek góllal 2-0-ra növelte az előnyét. Teljesen kipasszolták a Barca védekezését, Mina a végén kilőtte a hosszút.

Szünetben 2-0-ra vezetett a Valencia.

A 60. percig a Barca folytatta a helyzetek elszórakozását, kapkodtak a befejezésnél.

A 64.-ben tört meg a Valencia, Alba nem a kapu torkába, hanem egy vonallal visszább gurított, ahol Messi érkezett, és jobbal begurította. Ez volt az 500. gólja.

A 72-ben újra óriási helyzetbe került a Barcelona, újra Alba passzolhatott, középen ketten is várták a labdát az ötösön, teljesen tisztán, de a balbekk a legegyértelműbb megoldás helyett újra visszapasszolt Messinek, akinek a lövését most blokkolták.

Ekkor már érezni lehetett, hogy maximum az egyenlítés lehet meg, kezdett szorítani az idő. Még jobban kinyílt a Barcelona, a Valencia kétszer lezárhatta volna a meccset, Mascherano nagyokat mentett, egyszer lesre passzoltak bután, Alcacer pedig az ötösön nem találta el a labdát.

A 89.-ben adódott még ziccer a Barcelona előtt, Piqué az ötös sarkán remekül levette Iniesta bedását, majd szinte eltörte, úgy mellé rúgta.

A Barcelona kikapott, az Atletico előtt már csak jobb egymás elleni eredményekkel vezeti a bajnokságot, a Real előtt egy ponttal megy.

Messi ma sem volt az igazi, Neymar kifejezetten gyengén, de főleg bután futballozott, Rakitic botrányosan gyenge volt, Luis Enrique edző mégsem cserélt az egész meccsen. A Barca játéka még így is jó volt, legalább 10 ziccert dolgoztak ki, de egy kivételével az összeset kihagyták.

Míg a BL-ből az Atletico szervezett játékával legyőzte a Barcát, ezúttal Messiék győzték le magukat a rengeteg  kapu előtti hibájukkal.

Innen már nagyon nehéz, kvázi lehetetlen lesz behúznia a Barcának a bajnokságot. Utóbbi három bajnokijukat elveszítették - 2003 februárja óta nem volt ilyen -, a 9 pont előny elfogyott, lelkileg nem is lehetne mélyebben a csapat. Ráadásul nem is fújhatnak egyet, mert szerdán máris jön a következő meccs, idegenben, a Deportivónál.

Az Atletico a kora esti meccsen 3-0-ra verte otthon a Granadát, a Real szombaton nyert 5-1-re Getaféban. Öt forduló van még hátra a ligából.

Rovatok