Index Vakbarát Hírportál

A Parma veretlenül indult el a Serie A felé

2016. április 18., hétfő 13:50 | aznap frissítve

A Parma máris megkezdte a felzárkózást azután, hogy tavaly anyagi csőd miatt a negyedosztályba száműzték. Az 1913-ban alapított klub kétszer nyerte meg az UEFA Kupát, háromszor az olasz kupát és 1997-ben bajnoki második is volt. Most három fordulóval a vége előtt már biztos a Serie D egyik csoportját már megnyerte.

Nem is akárhogyan, 35 fordulóból 25-öt megnyert, tíz döntetlenre végződött, vagyis veretlenül első a Girona D-ben és 11 pont az előnye a második Alto Vicentino előtt. A csapat elnöke, a korábbi kiváló futballista és edző, Nevio Scala. A bajnoki címet 15 100 néző előtt ünnepelték a hétvégén, a Delta Calcio Rovigo 2-1-es legyőzésével dőlt el minden.

A jelenlegi keretet szinte csak amatőrök alkotják, sokuk a klub akadémiájáról került a felnőtt csapatba a szezon elején. De hat légiós is található játékosok között. A csapatot Luigi Apolloni készíti fel, aki futballistaként 1987 és 2000 között szolgálta a klubot, 15-ször olasz válogatott is volt.

A Parma tavaly utolsóként búcsúzott az élvonaltól, de mivel több mint 200 millió eurós adósságot halmozott fel a negyedosztályba száműzték. Most már egy lépcsőt egészen biztosan lép és olyan jól ismert, korábbi első-, és másodosztályú csapatok társaságában, mint a Piacenza, a Venezia, Sambenedettese.

Rovatok