Index Vakbarát Hírportál

Senki nem fogja elfelejteni Agüero 100. PL-gólját

2016. április 20., szerda 08:29

A Newcastle és a Manchester City 1-1-et játszott kedd este a Premier League 27. fordulójából elhalasztott meccsen. Ez a döntetlen egyik csapatnak sem volt jó igazán. A Newcastle maradt a 19. helyen, még mindig két pontra a biztos bennmaradástól. A Manchester City pedig nem tudott ellépni a BL-főtáblát érő harmadik helyért vívott csatában az Arsenaltól.

Két gól esett, mind a kettőnek nagyon fontos jelentősége volt. Az egyenlítő gólt szerző Vurnon Anita találatával életben maradtak a Newcastle elsőosztályú álmai. Ráadásul a holland jobbhátvéd ballal, négy védő között pontosan elrúgva, kapufás góllal egyenlített.

A vezetést Sergio Agüero szerezte meg a 14. percben egy óriási lesgóllal. A csatár pályafutása 100. Premier League gólját szerezte. Az argentin a 25. olyan játékos, aki elérte a százgólos határt. Ennél sokkal különlegesebb, hogy mindezt a 147. meccsén sikerült. Ezzel a PL történetében a második leggyorsabban érte el ezt a mérföldkövet.

A táblázatot így továbbra is Alan Shearer vezeti, akinek csak 124 meccs kellett a 100 gólhoz még Blackburn-csatárként, majd később éppen a Newcastle-ban szerzett további 148 PL-gólt. Shearet és Agüerót Thierry Henry (160 meccs), Ian Wright (173) és Robbie Fowler (175) követi.

Rovatok