Index Vakbarát Hírportál

8-0-s mészárlással támadt fel a Barca, Suárez mesternégyest lőtt

2016. április 20., szerda 20:21 | aznap frissítve

A Deportivo La Coruna ellen idegenben igyekezett kilábalni a gödörből a Barcelona, és ez jól is indult nekik, hiszen a 11. percben, Luis Suárez góljával vezetéshez is jutottak. Az uruguayi egy szöglet után, közelről vágta be a labdát.

E zzel 281 perc után jutott újra vezetéshez a Barcelona, amely sorban három mérkőzést elvesztett, ezzel minimálisra csökkent előnye a bajnokságban, és a Bajnokok Ligájából is kiesett.

Negyed óra sem telt el, és már 2-0-ra vezetett a Barca: újra Suárez talált be, amivel korán eldönthette a meccset. És hogy efelől ne legyen kétség, a második félidő elején Messi nagyon okos labdája után a hosszú kapufánál érkező Ivan Rakitic vágott egyet a léc alá, háromra növelve a vendégek előnyét.

Deportivo-Barcelona 0-8

A negyedik gól előtt megint Messi adta a gólpasszt, megint Suáreznek, mint a másodiknál, itt viszont nem sarkazott, hanem egy kötényt osztott ki, így lett 4-0, és az ötödik gól sem késett sokat – azt is Suárez lőtte, mesternégyest elérve. A hatalmas feltámadásból persze Messi sem maradhatott ki, a hajrában egy közelről bepasszolt labdával szerezte meg csapata hatodik gólját. A hetediket a védő Marc Bartra, a nyolcadik, utolsót pedig Neymar lőtte, ezzel egy hónap után talált be újra az MSN-csatársor mindhárom tagja ugyanazon a meccsen.

A 8-0-s idegenbeli sikerrel bajnoki csúcsot állított be, hiszen ennél nagyobb győzelmet senki nem aratott még idegenben. Korábban is csak háromszor volt 8-0 idegenben, mindháromszor a Barcelona nyert ennyire – 1959-ben a Las Palmas, 2010-ben az Almería, 2015-ben pedig a Córdoba ellen.

A Barcelona a 34. forduló kezdete előtt már csak jobb egymás elleni eredménye miatt vezetett a bajnokságban az őket pontszámban beérő Atlético Madrid előtt. Pontkülönbség szerda estére sem lett köztük, az Atleti ugyanis idegenben nyert 1-0-ra Fernando Torres góljával az Athletic Bilbaónál. És mivel a Real Madrid is nyert 3-0-ra a Villarreal ellen, így az élmezőnyben semmi sem változott.

Eredmények

Deportivo La Coruna-FC Barcelona 0-8 (0-2)

Athletic Bilbao-Atlético Madrid 0-1 (0-1)

Málaga-Rayo Vallecano 1-1 (0-0)

Sporting Gijón-Sevilla 2-1 (1-1)

Valencia-Eibar 4-0 (3-0)

Real Madrid-Villarreal 3-0 (1-0)

Rovatok