Index Vakbarát Hírportál

Óriási góllal verte a Bayern a Herthát

2016. április 23., szombat 17:28

A Hertha BSC úgy várta a Bundesliga 31. fordulóját, ha kikap is a bajnokságot vezető Bayern München ellen, akkor is marad a negyedik helyen.

Dárdai kicserélte a fél csapatot a szerdán a Dortmund ellen elveszített Német Kupa elődöntő után. Most a biztonságra törekedett, Weiser és Plattenhardt sem szélsővédőként, de a széleket feltétlen védendő lépett pályára csapata.

Az első félidőben olykor meglepte agresszív letámadásával, illetve a terület szűkítésével a Hertha a nagy riválist. Ha a bíró jóindulata a berliniekkel lett volna, akkor akár egy büntetőt is kaphattak volna az első félidő felénél.

Nem így lett, a fordulás után pedig rögtön előnybe kerültek a bajorok. Vidal megpattanó lövése után.

A második találat egy hatalmas bomba volt, Douglas Costa a jobb oldalról húzott középre, és ballal óriási gólt lőtt a jobb felsőbe vagy 30 méterről. Könnyen lehet, hogy ez volt a forduló legszebb találata.

Costa bevágta

A Bayern 7 ponttal vezeti a bajnokságot, a jövő héten bajnok lehet, ha legyőzi a Gladbachot. A második Dortmund vágott egy hármast Stuttgartban.

A Hertha tehát negyedik, és mivel a Schalke 2-0-s vezetésről hat perc alatt kikapott a Leverkusentől hazai pályán - a hazai csapat büntetőt is rontott -, a Gladbach lehet erre a pozícióra veszélyes, ha nyer vasárnap.

A Hannoverben Szalai Ádám nemcsak kezdő volt, hanem végig is játszotta a meccset. Csapata 2-2-re mentette a meccset Ingolstadtban, miután gyorsan kétgólos hátrányba került. Az utolsó helyen álló Hannover ezzel még nem esett ki, de már csak matematikai esélye van a bennmaradásra.

Eredmények:

Rovatok