Index Vakbarát Hírportál

Tovább éleződhet a rút háború a Bayern és a Dortmund között

2016. április 26., kedd 16:36

A Bayern München toronymagasan a német bajnokság felett áll, a bajorokat csak a Dortmund tudja néha elkapni. Ennek a rivalizálásnak az egyik legperverzebb része, hogy a dortmundiaknál sokkal gazdagabb Bayern olykor elcsábítja a BVB-legjobbjait. És mintha csak szórakozásból tenné.

A Bayern München az idén is meg akarja lopni a Borussia Dortmundot, persze ez egy olyan lopás, amivel tulajdonképpen mindenki jól jár, kivéve a dortmundi szurkolókat. A legújabb kiszemelt a német futball legjobb védője, a még csak 27 éves Mats Hummels.

A bajorok három éve Mario Götzével kezdték a mostani lerablást. A Dortmund akkor 20 éves zsenijének a megszerzését ráadásul a 2013-as BL-döntő előtt jelentették be. Mint emlékezetes, a döntőt a Bayern éppen a Dortmunddal játszotta, így alaposan bezavart az ellenfélnek. 37 millió eurót fizettek Götzéért, aki a bajoroknál aztán visszaesett, az idén például csak 12 meccsen játszott és csak egyetlen gólt rúgott, mondjuk azt tavaly októberben éppen a Dortmundnak.

A Dortmundban világsztárrá váló Robert Lewandowskit egy évvel később, 2014 nyarán vitte a Bayern. És, hogy a válás még fájóbb legyen, ingyen, hiszen a lengyelnek lejárt a dortmundi szerződése. Lewandowski 20 góllal fejezte be Dortmundban, és Götzével ellentétben neki tökéletesen bejött a váltás, az első idényében 17 gólig jutott. Az idén 27-nél jár, és hol van még a vége?

A legújabb kiszemelt Hummels. A neki tett ajánlatról a Bayern elnöke, Karl-Heinz Rummenigge beszélt kedden. A védő iránt nagy a kereslet, a Manchester United is meg akarja szerezni.

Hétfőn Hans-Joachim Watzke, a Dortmund igazgatója azt mondta, ha Hummels távozik, akkor a Bayernhez megy. Rummenigge ezt részben megerősítette, beszélgetnek, mondta, de nem akart a részletekbe beavatni senkit, és kijelentette, tiszteletben tartják, hogy Hummelst 2017-ig szóló élő szerződés köti a Dortmundhoz. Azt is hozzátette, hogy semmi esetre sem szeretné a Dortmunddal meglévő kitűnő kapcsolatukat veszélyeztetni néhány pletyka alapján.

Persze a legszebb az lenne, ha a Dortmund visszavásárolná Götzét, mindenesetre azt mondták, a 23 éves válogatott előtt nyitva az ajtó.

Rovatok