Index Vakbarát Hírportál

Szétizzadta magát a Real, a Barca, az Atletico

2016. április 30., szombat 18:12

Sem Cristiano Ronaldo, sem Benzema nem játszhatott szombat délután San Sebastianban a Real Sociedad ellen a 36. forduló első kulcsmérkőzésén.

Kezdett Nacho, Lucas Vazquez és Borja Mayoral is, Zidane pihentetett is a szerdai, ManCity elleni BL-visszavágóra.

Ott volt viszont az első perctől Gareth Bale, aki egészen elképesztő helyzetet hagyott ki az 58. percben. A Madrid sokkal jobb volt, bár jól nem játszott, érezni lehetett, idő kérdése, hogy betaláljanak.

Ahogy egy hete, a Rayo Vallecano ellen, most is a hajrá kezdetén tört meg az ellenfél, amikor Bale nem helyzetben ugyan, de a kapuba fejelt. Egy hete is ő szerezte a győztes gólt, és azon a mérkőzésen is volt egy hasonlóan nagy fejes, Lucas Vazquezé, aki most a gólpasszt adta az 1-0-ás győzelemnél.

Az Atletico, ahogy szokta, hozta az 1-0-ás győzelmet a Rayo ellen is. Griezmann ahogy beállt, gólt szerzett: 54.-ben be, 55.-ben a kapuba talált egy remek lövéssel, úgy húszról.

Sikerével a Real két ponttal előzte a Barcát, az Atletico hárommal, aztán kezdett a Barcelona Sevillában, a Betisnél.

Szenvedett a Barca, mint az utóbbi két hónapban annyiszor, bár a Betisnek helyzete nem is volt, keményen védekezett. Túl keményen is, a 35. percben Westermannt második sárgával, Rakitic felrúgásáért kiállította Matheu Lahoz játékvezető.

Innen is egy ajándékgól kellett a Barcának, az 50.-ben a Betis-középhátvéd Roberto Carlos-os ollózással próbálta hatástalanítani Messi passzát, ami ugyanúgy sikerült, mint Roberto Carlosnak anno a 98-as vébén a dánok ellen: jó nagy lyukat rúgott, ezzel megzavarta a kapust is, Rakitic meg az üres kapuba lőtt.

A továbbiakban Suarez jeleskedett helyzetkihagyásban, elképesztő ziccert lőtt a kapusba a hajrá kezdetén.

A meccset is ő döntette el viszont, amikor újra Messi passzából ugyan megint eltalálta a kapust, de a labda ezúttal róla a hálóba pattogott a 81. percben. 0-2 lett a vége, a Barca visszavette az első helyet, az Atleticónak ugyanannyi pontja van, a Realnak eggyel kevesebb. Két meccs van még a végéig. A bajnokság állása: Barcelona 85 pont, Atletico 85, Real 84.

Rovatok