Index Vakbarát Hírportál

Olyan hülye, hogy kiposztolja a doppingkezelést?

2016. április 30., szombat 09:52

Az Eintracht Frankfurt futballistája, Änis Ben-Hatira jó nagy botrányt kavart egy Snapchatre posztolt fotóval. A képen szereplő gyógyszer miatt most mindenki azt gondolhatja, hogy doppingolják a játékosokat.

Ben-Hatira, feltehetőleg a csapat orvosi szobájában készült fotóján injekciós tubus és ampullák szerepelnek, utóbbiakról megállapították, hogy a Lipotalon nevű gyógyszert tartalmazza, amelynek dexametazon nevű hatóanyaga doppinglistás.

Ben-Hatira von @Eintracht_News postet bei Snapchat. Rechts: Ampullen Lipotalon. Wirkstoff Dexamethason ist verboten pic.twitter.com/LhX1LOGIQD

— Moritz Scheidl (@moscheidl) 2016. április 28.

A fotó nyomán a Német Doppingellenes Ügynökség (NADA) vizsgálatot indított, bár az Eintracht sietett leszögezni, hogy a Lipotalont nem is használták Ben-Hatira kezelésében. A kérdés persze adódik, hogy akkor mit keresett ott egyáltalán ez a szer, hogyan fotózhatta le a játékos.

Ben-Hatira azóta már törölte is a posztot, de elkésett vele, az internet megőrizte a képet. "Beszélni fogok vele erről. Hülyeség volt. Egyébként eddig sem voltam nagy híve a közösségi médiának" – mondta Niko Kovac, az Eintracht Frankfurt edzője.

Rovatok