Index Vakbarát Hírportál

Azt hitte a nézőszám a mélypont az NB I.-ben?

2016. május 1., vasárnap 12:43

Böde Dániel nagyszerűen kezdte a szezont a hazai élvonalban, szeptember 19-ig 11 gólt szerzett.

Utána viszont októberben és novemberben nem volt túl hatékony a kapu előtt, és egy gól sem került a neve mellé, decemberben a hosszú szünet után összejött neki egy találat a Paks ellen, aztán az Újpest ellen meg is sérült.

A szezon végén 17 góllal zárt a 29 éves csatár, a Puskás Akadémia ellen küzdenie kellett egy találatért, hogy neki írják, ne pedig öngól legyen.

2003-ban volt utoljára elég ilyen kevés találat az első helyhez. Akkor a soproni Tóth Mihály lett az első.

Ha a felcsútiak elleni gólt nem neki adják, akkor 16 gól lenne a neve mellett. 1992-ig és 1993-ig kell visszamenni az időben, hogy találjunk olyan gólkirályt, akinek annyi is elég volt az elsőséghez. Akkor Orosz Ferenc, Fischer Pál és Répási László futott be az első helyre.

Nagyobb baj, hogy a második helyhez 11 gól is elég volt. Az MTK-s Torghelle Sándor és az újpesti Diagne ennyivel ért oda. Diagne a télen eligazolt, vagyis az őszi góljaival második tudott lenni. De mindössze ők hárman jutottak egyáltalán tíz fölé.

33 meccsen ez nagyon kevés.

A környék bajnokságainál így néznek ki a második helyezettek, de ez az adat még javulhat, hiszen még sehol sincs vége a bajnokságnak.

A topligákat is végignéztük:

Két utóbbinál az első helyezett (Higuain és Ibra) 30 felett járnak. Spanyolországban pedig a Real és a Barcelona is 100 gólt felett jár, így nem meglepő, hogy a második helyen álló Ronaldo 31 gólos, míg Suarez 35-nél tart.

Rovatok