Index Vakbarát Hírportál

MU-Leicester 1-1, már csak két pont kell

2016. május 1., vasárnap 17:20

Döntetlent játszott a bajnokesélyes Leicester City vasárnap délután Manchesterben a Uniteddel a Premier League 36. fordulójában. Három helyett most már csak két pontra van szüksége a címhez a maradék két meccsen.

Korán vezetett a United Martial góljával - 8. perc -, közeli lövése erős volt, de a rövidre ment, talán Schmeichel védhette volna.

Nem zavarta meg a gól a Leicestert, meglehetősen gyorsan sikerült az egyenlítés, tíz percen belül. Egy beívelt szabadrúgást a középhátvéd Wes Morgan bólintott közelről a kapuba.

A manchesteriek irányították a mérkőzést, de a hajráig nem is igazán jutottak helyzethez. Náluk volt a labda, de komolyan nem veszélyeztettek.

A 86. percben meleg lett a meccs a Leicesternek, Drinkwater már a tizenhatoson belül rántotta le Depayt, a bíró második sárgával kiállította, ám csak szabadrúgást ítélt. Hibás döntés volt, büntetőnek kellett volna következnie.

A maradék közel tíz percre a kapujához szorította a ManUnited Ranieri edző embereit, de a győztes gólt nem sikerült megszereznie.

A Leicesternek így 77 pontja van, nyolccal több, mint a második Tottenhamnek, ami ha hétfőn nem veri meg idegenben a Chelsea-t, a Leicester bajnok. Ha a Tottenham nyer, szombat este egy Everton elleni, hazai győzelemmel ünnepelhetne a Leicester.

A United 60 ponttal ötödik, néggyel van a Manchester City mögött, ami már BL-indulást jelentő helyen áll.

Rovatok