Index Vakbarát Hírportál

Kiakadtak Kassaira, rajta mehetett el a spanyol EL-döntő

2016. május 6., péntek 09:27

A Villarrealnál nem hagyták szó nélkül Kassai Viktor teljesítményét a csütörtök esti Európa Liga-elődöntő után : a magyar bíró szerintük a továbbjutott Liverpoolnak kedvezett. 

A 3-0-s Liverpool-győzelemmel zárult meccs után a spanyolok két eset miatt háborogtak. Az egyik egy második sárgás kiállítás volt, ami után több Villarreal-játékos is nekirontott Kassainak. A 71. percben Victor Ruiz lépett oda Lallanának, eléggé elkésett, még ha a labdára is akart menni. Az ilyenért sárgát szoktak adni, és mivel Ruiznak már volt egy, ezért Kassai kiállította. 

 

A másik egy meg nem adott tizenegyes 2-0-nál, amikor a spanyolok már tíz emberrel játszottak. Egy bedobás után Dennis Suáreznek fejelték vissza a labdát, betört a tizenhatoson belülre, és ezután a poolos Alberto Moreno felborította. Láttunk már olyat, hogy ilyen lökésért tizenegyest adtak, ráadásul ha a Villarreal megkapja, és belövi, továbbjutásra álltak volna. 

 

A mérkőzés után a spanyolok edzője, Marcelino arról beszélt, hogy a játékvezető engedte a Liverpoolnak a durva játékot. "De inkább nem is akarok mondani semmit a bíróról, nekem úgy tűnt, hogy nem volt fair velünk szemben" - idézte az edzőt a klub honlapja

A spanyol Marca is ezt a két esetet emelte ki Kassai Viktorról szóló cikkében. A lap szerint Ruiz nem szándékosan taposta meg ellenfelét, és Moreno egyértelmű lökéséért is tizenegyest kellett volna adnia a magyar bírónak. 

A Liverpool 3-1-es összesítéssel jutott az elődöntőbe, az ellenfelük a címvédő Sevilla lesz. 

Rovatok