Index Vakbarát Hírportál

Csak megérte Kínába vinni Lavezzit és Gervinhót

2016. május 7., szombat 14:13

Ezequiel Lavezzi volt az egyik legnagyobb fogás, akit a kínai futballcsapatok meg tudtak szerezni a téli átigazolási időszakban, főleg úgy, hogy abba a Hebei China Fortune csapatba ment, ahol Gervinho lett a csapattársa. Ennek ellenére eddig nem nagyon érkeztek a videók arról, ahogy bohócos csinálnak a tudásból tőlük alaposan elmaradó hazai játékosokból, eddig.

Péntek este a HCF a Henan Jianye ellen játszott, Gervinho pedig megmutatta végre, hogy ha már ősszel még a Real Madridnak is gondot okozott néha a sebessége a Bajnokok Ligájában, akkor ebből Kínában is meg tud élni. Az elefántcsontparti Lavezzi labdájára sprintelt rá, és ha már csak egy védő volt közte és a kapu között (a többiek inkább csak mögötte próbáltak kapaszkodni), akkor el is ment a kapuig.

Útban addig egy védőt lerázott magáról, egyet elfektetett, majd egy finom emeléssel a kapust is megverte.

Kellett is ez a gól, mert csak 4-3-ra nyertek, igaz, Gervinho góljával még 3-1-re vezettek az első félidő közepén. A győzelemmel a Hebei pont a Henant előzte meg a negyedik helyen, ráadásul Gervinhóék egy meccsel kevesebbet is játszottak eddig.

Rovatok