Index Vakbarát Hírportál

Messi túltett Ronaldinhón, félelmetesebb szabadrúgásból, mint valaha

2016. május 10., kedd 14:52

Lionel Messi szezonbeli hetedik szabadrúgásgólját szerezte az Espanyol elleni vasárnapi bajnokin, ezzel megdöntötte Ronaldinho csúcsát, hanem egyéni rekordot is állított fel.

A Barcelona argentin sztárja ugyanis életében nem lőtt még ennyi szabadrúgásgólt, mint a mostani idényben, eddigi legjobbja a 2012/13-as volt, amikor négyig jutott. 

Amit lényeges megjegyezni a szabadrúgásgóljaival kapcsolatban, hogy szinte mindig akkor jöttek, amikor éles volt a meccs, vasárnap este is 0-0-nál talált be, már a 8. percben. 

Az Európai Szuperkupában 1-1 lett a szezonbeli első szabadrúgásgóljával, tizenhét méterről, középről tekerte be a labdát a bal felsőbe. 

Majd 2-1-re vezettek néhány perccel később a második szabadjával, ez kicsit távolabbról jött, de ugyanúgy védhetetlenül vágódott be a kapufa mellé. 

Néhány hónapos szünet után decemberben érkezett a harmadik szabadrúgásgólja: a bajnokságban a Deportivo ellen a meccs első gólját lőtte. Jó huszonötről próbálkozott, a kapus középen állt, nem volt esélye kifogni a bal felsőbe tartó labdát. 

Az Espanyol elleni, januári kupameccsen nagyjából ugyanebből a távolságból rúgott kapura, csak kicsit szélről, a labda a léc alól vágódott be - ezzel vezettek 2-1-re. 

A Celta elleni 6-1-es kiütésen a legelső Barca-gólt lőtte, megint távolabbról, de ugyanúgy a bal felsőbe. 

Majdnem két és fél hónapja, a Sevilla ellen az ő szabadrúgásgóljával fordítottak: éles szögből bombázott a hosszú felsőbe, talán ez volt a legjobb találata ebben a műfajban. Az alábbi szurkolói felvételen látszik, hogy milyen brutális sebességgel repült a labda, a kapus hiába állt a közelben.

Messi vs Sevilla desde varios ángulos • 2016

A katalán Sport.es infografikájából is jól látszik, hogy mindig a bal felsőt vette célba.

Csakúgy, mint vasárnap, az Espanyol 5-0-ás kiütésénél. Ezt annyira nem is helyezte sarokra, de a léc alá ment, így nem lett volna könnyű védeni.

Ronaldihno óta senki nem lőtt hat szabadrúgásgólt egy idényben a Barcelonában, de Messi csúcsa már hét gól. Az argentin összesen 23-szor talált be szabadrúgásból a klubnál, hármat pedig az argentin válogatottban lőtt. A spanyol bajnokságban összesen tizenhétnél jár, eggyel marad el Cristiano Ronaldótól, aki tizennyolcat vágott be spanyol bajnokikon. 

Rovatok