Index Vakbarát Hírportál

80 millió euróba is kerülhet a Bayern portugálja

2016. május 11., szerda 11:23

Két nagy igazolást is bejelentett kedden a Bayern München: megszerezték a Dortmund védőjét, Mats Hummelst, illetve a Benfica 18 éves középpályását, Renato Sanchest, akit egykor, amikor még a Manchester United akarta, 80 milliós játékosként írtak le.

Szerdára viszont kiderült, hogy könnyen meg is lehet a 80 millió euró Sanches esetében, a Bayern által kifizetett 35 millió euró csak az induló összeg, ebből simán lehet több is. A szerződésbe ugyanis két fontos bónuszt is belefoglaltak:

Előbbi esetében nem nagyon kell magyarázni, ha valaki 18 évesen a Bayernbe kerül egy ötéves szerződéssel ennyi pénzért, az a minimális elvárás vele szemben, hogy a lehető legtöbbet pályán legyen. Ha csak a bajnokikat nézzük, a 125 meccs négy szezon alatt is meglehet a portugálnak.

A második bónuszt már nehezebben kaphatja meg a Benfica. Az elmúlt három évben ugyan kétszer is volt bayernes a három utolsó Aranylabda-jelölt között, de egyikük sem klasszikus középpályás volt, Franck Ribéry sokkal támadóbb felfogású, míg Manuel Neuer elképesztő kapusteljesítményével került a legjobbak közé. Igaz, 2009-12 között (részben a spanyol válogatott remek  teljesítményének is köszönhetően) Andrés Iniesta kétszer, Xavi pedig háromszor is ott volt a végső hármasban.

A 2005 óta kihirdetett Év Csapata elérhetőbbnek tűnik, már csak azért is, mert abban garantáltan van három hely a középpályásoknak. Az elmúlt 10 évben olyan nem támadóközéppályások kerültek be, mint Claude Makélélé és Frank Lampard, Steven Gerrard, Xavi, Xabi Alonso, vagy épp Toni Kroos és Luka Modrić, Sanchesnek tehát megfelelő fejlődés mellett meglesz az esélye erre, aminek persze a Benfica örülne a legjobban. Főleg úgy, hogy

2006-ban 25 labda áráért hozták el az Águias da Musgueirából az akkor csak 9 éves tehetséget.

A keddi transzfer óta kiderült, hogy a Manchester United önszántából mondott le Sanches megszerzéséről (talán a túl magas vételár miatt), így inkább a Sporting középpályását, a 23 éves João Máriót vennék meg.

Rovatok