Index Vakbarát Hírportál

A Leicester City mezszponzora örülhet csak igazán

2016. május 13., péntek 09:23

A kiesőjelöltből meglepetésbajnok lett Leicester City az egyik legkisebb mezszponzori díjjal ment neki az angol bajnoki idénynek, de szereplésének köszönhetően ennek digitális értékét megtizenötszörözte az idény végére, derül ki a Sportmarketing cikkéből

Egy cég ugyanis kidolgozott egy analitikai eszközt, amivel a mezszponzorok közösségi média megjelenésének és digitális platformokon való szereplésének az értéke mérhető. Ez alapján az angol Premier League húsz klubja ebben az idényben összesen 187,5 millió font értékű megjelenést generált a mezszponzoraiknak a legfontosabb közösségi oldalakon. 

Az élen a Manchester United végzett: 36,8 millió font értékű megjelenést generált szponzorának, amely 53 milliót fizetett ki neki erre az idényre. Az Arsenal támogatója ennél is elégedettebb lehet, mert 30 milliós éves díjból generált nekik 31,7 milliós digitális értéket a klub. A Manchester City lett a harmadik, de az igazán nagy teljesítmény itt is a Leicester Cityé. 

Nekik a thaiföldi nagykereskedelmi csoport, a King Power csupán egymillió eurót adott erre az idényre, de ez nem is nagy meglepetés, mert más kiscsapatok, például a Southampton, a Watford és a Norwich City is ennyit kapott szponzorától. A Leicester City viszont nagyot robbantott a bajnoki menetelésével, és 15,3 millió fontnyi digitális értéket generált, ami a név felértékelődése szempontjából még úgyis szép, hogy a tulajdonos üzleti érdekeltségéről van szó. 

A pénz amúgy is ömleni fog a klubhoz, hiszen megnyerték az angol bajnokságot, és ezzel automatikus résztvevői a Bajnokok Ligája csoportkörének is, amiért szintén jó pénz jár. 

  Klub Mezszponzor   Szponzori díj   Digitális érték  
1. Manchester United Chrevrolet   53 millió/év   36,8  
2. Arsenal   Fly Emirates   30   31,7  
3. Manchester City   Etihad   20   24,3  
4. Liverpool    Standard Chartered   25   22,2  
5. Chelsea   Yokohama   40   17  
6. Leicester City   King Power   1   15,3  
7. Tottenham Hotspur   AIA   16   12,5  
8. West Ham United   Betway   6   8  
9. Everton   Chang Beer   3   2,4  
10. Stoke City   Bet365   3   2,4 

Rovatok