Index Vakbarát Hírportál

Guardiola: Elnézést kérek a játékosaimtól

2016. május 15., vasárnap 09:28

A Bayern München 3-1-es győzelemmel ünnepelte korábban bebiztosított bajnoki címét szombat délután, a szezon után távozó Pep Guardiolát is alaposan megünnepelték a játékosai, ő viszont inkább bocsánatot kért tőlük: 

Sokat tanultam itt, teljesen más volt, mint a Barcelonánál eltöltött idő. Nagy élmény volt itt dolgozni, egy kicsit jobb edző is lettem, és ez jót tett nekem és a fejlődésemnek. De nem tudtak Bajnokok Ligáját nyerni a játékosaimnak. Ezért elnézést kérek a szurkolóktól, de főleg a játékosoktól.

A katalán edző háromszor is eljutott ugyan a Bayern Münchennel a BL-elődöntőbe az utóbbi három évben, de ott mindig spanyol csapatok állították meg, úgyhogy nem tudott nemzetközi kupát nyerni a csapattal. 

Guardiola azt is elmondta, hogy szinte biztosan nem fog visszatérni a Bayernhez, mert a klubnak új edzőre van szüksége, hogy szintet tudjon lépni. Még egy meccse van a müncheniek edzőjeként, a Borussia Dortmund ellen kupadöntőt játszanak a jövő héten.

A következő idényben az angol bajnokságban szereplő Manchester City edzője lesz, a Bayern Münchenhez pedig Carlo Ancelotti érkezik. 

Rovatok